Karmie mojego weza tajwanskiego mala myszka (bieguskiem) co tydzien, to nie za czesto?
Wersja do druku
Karmie mojego weza tajwanskiego mala myszka (bieguskiem) co tydzien, to nie za czesto?
Waz jesli nie jest glodny, to po prostu nie zje :]
Nie to nie jest za czesto, mozesz nawet dawac mu 2 bieguski bo jak ktos nizej napisal jak nie bedzie mnial ochoty to nie zje ;)
Jakiej wielkości jest wąż? Bez tego nie wiadomo ile i jak często pokarmu podawać?
ma okolo 5 miesiecy, nie wiem dokladnie jakiej jest dlugosci bo nie mierzylem ale sadze ze cos okolo 70 cm, w opisach mowia ze to straszne zarloki i zeby ich nie przekarmiac dlatego sie pytam czy nie karmie za czesto.
To może dostać spokojnie 1-3 bieguski co 4-6 dni. Jeżeli nie będzie "pędzony"- wysoka temperatura i karmienie do oporu- to nie zostanie przekarmiony. Powinien szybko reagować na podaną mysz(dosłownie w ciągu kilkunastu sekund), a nie dopiero po kilku minutach. Od czasu do czasu jedno karmienie warto opuścić.
oki, dzieki:)
Moja wałsnie tak reaguje - od razu się za nią zabiera. Tyle, że od 3 dni zabiła dwie myszy i ani jednej nie zjadła.... :( Ma około 66cm.