co wyjdzie z polaczenia, rozmnozenia molurusa bivitattusa z molurusem bivitattusem albinosem?na kogo sie bardziej podają młode, samca czy tez samice??z gory dzieki!!!pozdrawiam piotrek!!!!!!
Wersja do druku
co wyjdzie z polaczenia, rozmnozenia molurusa bivitattusa z molurusem bivitattusem albinosem?na kogo sie bardziej podają młode, samca czy tez samice??z gory dzieki!!!pozdrawiam piotrek!!!!!!
zalezy czy to homozygoty czy heterozygoty.... najlepszym przypadkiem jest keidy cechy dziela sie 50 na 50:)
racja, z tych danych co zostały podane nic nie można przewidzieć no chyba że wróżki są wśród nas ;-)
Pozdrawiam
Serpent
1. Albo wszystkie normal hetero albino - jeśli normalny nie był hetero albino,
2. Albo 50 % albino + 50 % normal hetero albino - jeśli był......
Hmm. ja tam może nie w temacie ale chciałem się podpiąć pod jakiś wątek z molurusem. Gdzie wy je hodujecie? Bo jak na mój gust to dla takiego wężyka trzeba prawie pokój a nie terra w pokoju.
ja nie znam nikogo kto mialby tego weza mierzacego powyzej 3 m ... a wiekszosc terrarystow ma jeszcze male te pytony.... problem beda mieli pozniej:P Moj kumpel mial constriktora , hodowal od malego az urusl ponad 4 metry ....wtedy juz waz chodzil mu normalnie po domu jak pies ....niedlugo potem go sprzedal:) Fajjna rzecz tkai duzy wezyk , przynajmniej z jedzeniem nie ma problemu , lapiesz jakiegos bezpanskiego kota albo psa i masz jedzonko na caly miesiac:)
Najprawdopodbniej ten zwykły jest homozygotą. Jezli dkonasz takiego połączenia to młode bedą heterozygotami na albinizm tzn beda wygladały normlanie ale bedą "nosicielami" albinizmu.
Bardziej prawdopodobne że będą wyglądać jak normalne zbożówki.