Mam pytanie...
Jakie macie dno terrarium. czy wykladacie czyms plyte osb przed wysypaniem podloza czy poprostu na gola plyte je wysypujecie. Jestem na etapie budowy wiec prosze o porady.
Dzieki
Pozdrawiam
NAzar
Wersja do druku
Mam pytanie...
Jakie macie dno terrarium. czy wykladacie czyms plyte osb przed wysypaniem podloza czy poprostu na gola plyte je wysypujecie. Jestem na etapie budowy wiec prosze o porady.
Dzieki
Pozdrawiam
NAzar
ja plyte osb polakierowalem (wiem ze niektorzy klada na osb styropian na styropian kabel grzewczy a na kabel szybe i na szybe torf) dosyc zamotalem
Polozylem na dno styropian, na to kabel grzewczy i plytki lazienkowe i dopiero torf.
ja na szybe położyłem kabel na kabel plekse a na plekse torf
To chyba nie jest najlepszy pomysl, pod wpluwem ciepla styropian sie ulatnia i znikajac tak powoli podtruwa gadzinke...
Ja posmarowałem tylko dno woskiem ze świeczki i dałem torf to wszystko
ale wąż moze "wykopać" kabel
ja mam przyklejoną na sylikon do dna szybę 3mm i uszczelniona po bokach więc moge zraszać włókno kokosowe nawet malutka koneweczką co jest bardzo wygodne :)
Wszedzie polecaja styropian, dlatego tak zrobilem. Chyba nie ma tam takich temperatur zeby styropian sie topil
ja mam polozony kabel hydora 100 watt na steropian i nic sie nie dzieje ale mam podlaczony sciemniacz pod kabel jakby co.