Napiszcie czy łatwo go hodować jakie są z nim ewentualne problemy i czy polecacie początkującemu:)
Wersja do druku
Napiszcie czy łatwo go hodować jakie są z nim ewentualne problemy i czy polecacie początkującemu:)
wszystko zalezy od zaangazowania przyszłego chodowcy a co do problemów to poczytaj wczesniejsze posty a było ich sporo
Kurde ludzie korzystajcie z opcji Szukaj bo nudne stają się te same pytania w koło. Typu mój wąż nie je co mam zrobić ?
zdarza się, że ten pyton nie chce jeść
ogólnie nie ma dużych wymagan ale jest delikatny i podatny na choroby
pamiętaj zeby wymieniac wode dwa razy dziennie
Mimi to nie jest wąż dla początkujących:
-są problemy z żywieniem
-niewielkie wahania temperatur
-przy przymusowym karmieniu są problemy(zwija się w kulkę)
-musi mieć często zmienianą wodę
-czasami jest wybredny co do ofiary (mysz biała a łaciata)
Poczytaj posty o tym wężu ( nie jest łatwy w hodowli)
Radziłbym na początek:
Boa tęczowy (Epicrates cenchria cenchria- drogi wąż)
(Epicrates cenchria maurus - tańszy podgatunek)
Wąż chiński (Elaphe taeniura)
POZDRAWIAM
Hodowałem:
Epicrates cenchria maurus
Hoduje:
Elaphe taeniura
Elaphe guttata
Będe hodował (za tydzień)
Anolis coralinensis
Mój GG-4808457
i boa constrictor! bezproblemowy !je trawi załatwia sie wylinkuje i znowu je itd.itd.:))))
Acha dzięki za wszystkie odpowiedzi..... tak sie zapytałem o tego węża bo bardzo łatwo go dostać i jest ladny nie za duży.....
Mam pytona krolewskiego od 6 tygodni, i jest to moj pierwszy waz, jak na razie nie ma z nim problemow.
Poczytalem o nim wszystko co bylo mozliwe. Waz je po 2-3 myszy na raz, lazi sam na reke jesli chce, jak nie chce to mu daje spokoj, spi przez wiekszasc dnia i nocy, wiec jest totalnie nieklopotliwy.
Zmieniam mu wode jak jest brudna, bo nie zauwazylem zeby sia kapal, tylko przed wylinka.
Jeśli będziesz miał szczęście to Twuj regius żadko będze chorował ale możesz trafić na wyjątkowo chorobliwego osobnika.