Mam młodego Boa Dusiciela(85cm.).W opisie przeczytałem ,że duży powinien mieć terrarium 120x80x80.Przecież ten wąż prawie cały czas leży i się nie rusza, po co mu takie wielkie terrarium!Czy to nie jest przesada?
Proszę podajcie realne wymiary
Wersja do druku
Mam młodego Boa Dusiciela(85cm.).W opisie przeczytałem ,że duży powinien mieć terrarium 120x80x80.Przecież ten wąż prawie cały czas leży i się nie rusza, po co mu takie wielkie terrarium!Czy to nie jest przesada?
Proszę podajcie realne wymiary
Realne wymiary dla dorosłego osobnika np. 240x150x150 :-)
Pozdrawiam
Leny
A obserwujesz go przez całą dobę ? Poza tym zależność, że coś mało się porusza to potrzebuje mało przestrzeni nie jest prawdziwa !
a moze się nie rusza bo nie ma gdzie?
Poobserwuj go późnym wieczorem i w nocy to zobaczysz dlaczego. mój 60 cm potrafi wykorzystać każdy kąt!!. W tej chwili mam terra 60X50X68.
Witam kolege (Slupsk) :-)
Moim zdaniem terrarium nigdy nie jest za duże - w końcu na wolności nasze zwierzaki miałyby nieco więcej przestrzeni...
Na początku mojej przygody z terrarystyką też myślałem, że moja samiczka boa tylko leży i nic nie robi - po nocnych obserwacjach zrozumiałem jednak, że tak nie jest - śmigała po całym terra i gdyby miało ono wymiary 300 x 300 x 300 też by było za mało :))))
Pozdrawiam
Przestrzeni dla naszych pupili nigdy nie bedzie za wiele!!!!!To tak samo jak by cie zamkneli w malym pomieszczeniu w sumie móglbys zyc ale czy bylo by ci w nim dobrze? watpie.Radze ci sie dobrze nad tym zastanowic jesli chcesz aby twoj Boas urosl jak najwiekszy i co najwazniejsze byl zdrowy.
Pozdrawiam
zycie gada malym terra to jak zycie czlowieka w komorce!