bedę mniał moze terra 60x30x40 i czy mógłbym tam trzymać np gekona lamparcieggo( jak tak to ile )albo czy jakies inne fajne zwierze
Wersja do druku
bedę mniał moze terra 60x30x40 i czy mógłbym tam trzymać np gekona lamparcieggo( jak tak to ile )albo czy jakies inne fajne zwierze
Witam
Dorosla parke maksimum.
Pozdrawiam
Poza lampartami możesz trzymać np. gruboogonowe, coleonyxy, Paroedura pictus, szyszkowce, murówki np. podarcis muralis. Sporo by wymieniać.
tak ale jaki jest z tych zwierzków najlepszy pod względem zachowania:)(aha i cenki bo ja nie przy kasie lekko;/)
a czy w takim terra moża trzymać 1gekona toke tak do końca??
mnie sie toke podobaja ale to gryzienie mnie troche odstrasza
jesli zrobisz tylnia scianke tak zeby byly polki i jaskinie to spokojnie trio lampartow mozesz miec moze nawet 1.3
Co do ilosci lampartow to jakos po ostatnich kilku tematach na podobny temat nei chcem sie juz wypowiadac:/ a co do toke to raczej nie poniewaz toke powienien miec terrarium w ukladzie pionowym:]
1.3 lampartów?! Wy chyba bez serca jestescie :/ Jak jeden Lampart dorasta do 30 cm to JA jestem ciekaw jak tam 3 sobie dorosłe poradza... Dla 3 optymalne jest co najmniej 80*50*40, a najlepiej 120*50*40... Jeden tam może i byc, ale jak dla mnie i tak za małe... Ale Coleonyxy by mialy tam fajnie(z 3 to tak na luzach bys tam mogł miec, i nie sa za drogie, popatrz w Gekonie) :]
30 cm lampart lol :P to chyba na ruskich "witaminkach" ale dla 4 lampartów raczej zbyt ciasne.
Co do toke to nie, potrzebuje wysokiego terrarium no i agresywny.
Murówki to koszt około 35-50 zł (zależy jeszcze jaki gatunek) są raczej płochliwe.
Coleonyxy około 75 zł są świetne na początek terrarium w sam raz dla samca i 2 samic.