czy samica ktora jest w ciazy dalej kopuluje z samcem? jak to jest u was? czy to mozliwe? moja samica anolisa jest grubiutka od miesiaca a podczas tego okresu dwa razy widzialem jak kopuluje z samcem....
Wersja do druku
czy samica ktora jest w ciazy dalej kopuluje z samcem? jak to jest u was? czy to mozliwe? moja samica anolisa jest grubiutka od miesiaca a podczas tego okresu dwa razy widzialem jak kopuluje z samcem....
jesli jestes pewna ze samica została zapłodniona i jest w ciazy to sprobuj oddzielic uciazliwego samca
Ja tez proponuje odzielić samice od samca jak juz jest zapłodniona, bo biednej spokoju nie da. Po złożeniu jajek bedziesz mógł(a) spowrotem trzymac je razem.
dla jasnosci - jestem facetem :)
a oddzielenie nie ma sensu mam haremik i samiec nie jest wcale uciazliwy wrecz przeciwnie jest spokojny w stosunku do niej a ona przed jego godami zbytnio sie nie wzbrania.... dlatego nie wiem co robic... z tym wszystjkim wiaze sie jeszcze jeden problem.. prosze o przeczytanie postu http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=13721&t=13721
z gory thx