Witam, mam akwarium z rybkami ale postanowilem zalozyc terrarium.Chcialem kupisc anolisa zielonego (mam malo miejsca w domu)ale czytalem ze zyje on tylko 4 lata.To prawda/??Czy znacie podobne do niego jaszczurki zeby zyly 7-10lat??
Wersja do druku
Witam, mam akwarium z rybkami ale postanowilem zalozyc terrarium.Chcialem kupisc anolisa zielonego (mam malo miejsca w domu)ale czytalem ze zyje on tylko 4 lata.To prawda/??Czy znacie podobne do niego jaszczurki zeby zyly 7-10lat??
anolis brąrowy żyje do 7 lat(łatwy w hodowli),popatrz też na różne gekony.tylko najpierw napisz czy to ma być jaszczurka o trybie dziennym czy nocnym.
O trybie dziennym i wolalbym chyba zielona mala jaszczurke:)
no raczej anolis zielony lub scynk szmaragdowy będzie dobry,a chcesz trzymać go w tym akwarium tak?jakie ma wymiary?
Nie mam zamiar kupic jakies terrarium ale nie moze byc za duze ze wzgledu na male mieszkanie-najlepiej najmniejsze dla jednego osobnika nie wiem dokladnie.A ma byc wysokie czy dlugie??Sory ze nie podaje dokladnych ale naprawde nie wiem.
wejdź na opis gatunków na tej stronie,tam są różne jaszczury(patrz ma ich wymagania i czy jesteś w stanie odtworzyć podobne warunki w terrarium).
Pozdrawiam,poczytaj,popatrz i wybierz coś dla siebie!!!
Dzieki:A sa jakies inne stronki ciekawe?/?I zalezy mi zeby moje terrarium bylo bardzo zielone a nie pustynne:)czy anolis sie nada?/
Tak, anolis zielony tak :)
jeszcze jest bardzo dobra stronka oprocz tej ;)
www.terrarystyka.com.pl