-
Kameleon-pomocy
Witam
A więc mam od sierpnia kameleona:))
Na razie sobie jakoś radze z ale chciałbym się cos dowiedzieć od doświadczonych hodowców
Zastanawiam się co on lubi jeść,czym go karmić??
I w ogóle interesuje mnie jak najwiecej wskazówek żeby mój kameleon chował się zdrowo:))
Za informację z góry dzieki:))
-
Re: Kameleon-pomocy
znowu: kupiłem i chcę wiedzieć jak hodować. Chyba powinno być odwrotnie. Dobrze, ze masz choć podstawy.
Poczytaj wcześniejsze posty. Sporo juz było o kameleonach.
-
jak to jest denerwujce, musisz byc leniwa osba wokolo tyle informacji, ale oczywiscie po co czyta posty na forum po co przeczytac opisy na polskich stronach, lepiej kupic a pozniej sie martwic, hm.....szkoda gada, cud ze zyje od tego sierpnia......
-
No a wiec kupilem go jak bylem za granica
Tam nie moglem sobie pozwolic na lekture bo nie rozumiem ich jezyka
I nie mysl sobie Arrow ze ja niczego nie szukalem w internecie i w ksiegarniach
Lubie zwierzeta wiele juz gat zwierzat mialem i nie jestem jakims dzieckiem ktore dla zabawy sobie sprawilo zwierzatko
A Polska jest tak zacofana ze nic nie ma o kamaleonach a jwezeli juz jest to bardzo skapo (na forum tez duzo czytalem o tym zwierzeciu)
-
Przede wszystkim byłoby wskazane np. napisać o jaki gatunek kameleona chodzi............
-
Masz racje i jej nie masz. FAKT, że na polskich stronach jest bardzo mało info o kameleonach - większość mojej wiedzy pochodzi ze stron zagranicznych i książek angielskojęzycznych. Dobry opis kameleona jemeńskiego na polskiej stronie jest np. na terrarystyce.
Poza tym to, co jest na tym forum i starym to podstawy, które w zasadzie wystarczają, więc przestudiuj je uważnie, bo tam są odpowiedzi na Twoje pytania. Po co się powtarzać. To co kameleon lubi jeść to właśnie podstawowe informacje i mając go od sieprnia chyba dobrze już to wiesz.
Jak byś miał prawdziwy problem, czego nie życze, to napewno wszyscy Ci tu pomogą :))) Wiem, bo doświadczyam.
PS Jaki to kameleon? To bardzo ważne, bo przecież każdy gatunek ma trochę inne wymagania.
-
ja wnioskuje ze jestes jednym z wielu ktory zobaczyl kameleona w naturze albo w sklepie i mu sie spodoabal, kupile go wiec nie majac zielonego pojecia o jego hodowli, mowisz o zacofniu-smeszne, jakbys dobrze poszukal to bys napewno znalazl,
podkreslam ze to CUD ze kam zyje tak dlug u Ciebie, nie wiem czy nie jest juz za pozno na naprawianie beldow ktoe popelniles.....
zobazcy ile jest postow na temat kamleonow nie swiadczy to wcale ze w Polsce jest tylu hodowcow wrecz przeciwnie ze jest tylu ... ktorzy kupuja kamleoeony nie majac pojecia o nich
nalezy jedna rozgarniczyc totalnych ... ktorzy majac juz jakis czas zwierez nie wiedz nawet co "lubu" jesc ....
-
Arem, nie pisz, że nic nie ma, bo to nieprawda.
Poczytaj - na polskich i zagranicznych www.
W archiwum forum tez jest sporo.
Chyba, że to nie jest kameleon jemeński - to już gorzej.
Na szczęście info: żywienie, wentylacja, oświetlenie, ogrzewanie jest adekwatne do wielu gatunków ...
-
Witam wszystkich!
Kiedy zaczynalem tez zadawalem przerozne pytania: po co, jak ,ile itp. Z poczatku byly to nie zbyt chetne odpowiedzi ale odpowiadali tacy ludzie jak Alicja, dr. Robert, dr. J. Zajaczkowski i inni ktorych w tej chwili nie pamietam (przepraszam ich za to). Tak o to poprowadzili mnie przez szereg irytujacych pytaj:) Ale od dluszego czasu zauwarzylem ze Ci starsi wyjadacze pochowali sie po katach czytajac co pisza inni od czasu do czasu piszac cos. W sumie sie im nie dziwie bo jak by przejrzec forum pytania i odpowiedzi sie powtarzaja jedynie sie zmienia grono ludzi hodujacych fajne zwierzaki. Sam kiedys wolalem zadac pytanie i czekac az ktos je zauwarzy i cos napisze mimo ze podobne pytanie bylo tydzien temu. Tak samo robia poczatkujacy ludzie na forum, a mam sie nie chce pisac tego samego:( Nawet nie chce sie nam wyciac linku i podawac muslac ze ktos inny poda bo juz o tym bylo. Nie mam tego za zle wam wszystkim bo jak by na to popatrzec z boczku to juz prawie o wszystkim bylo pisane X razy.
Chyba sie rozpisalem:)
Pozdrawiam wszystkich, a wszczegolnosci kameleoniarzy:)
Dawid
3City
-
Hej zgadzam sie w 100% z black-iem moje poczatki byly identyczne ale prawie wszystko znalazlem na forum!!!musisz dobrze poszukac nawet odpowiedzi na pytania ktore ja sam zadawalem!!!!wpisz w ktorejsc wyszukiwarce nazwe lacinska kameleona i wyskoczy ci duzo stron pozdrawiam.kuba.com