hi ! mam pytanko:
czy wasze legwany tez wydymaja czasem oczy ?? bo moj zamyka oczy i je jakby pompował :) ze takie wielkie sie robia :) co to jest ?? chyba nic powaznego ,czasem (3 razy to zaobserwowałem w ciegu miesiaca)... pzdr
Wersja do druku
hi ! mam pytanko:
czy wasze legwany tez wydymaja czasem oczy ?? bo moj zamyka oczy i je jakby pompował :) ze takie wielkie sie robia :) co to jest ?? chyba nic powaznego ,czasem (3 razy to zaobserwowałem w ciegu miesiaca)... pzdr
niom, mój też tak robi i czasem się jeszcze ociera tymi oczami o fotel :)
ale co to jest, to nie mam pojęcia, z niecierpliwością czekam na znawcę tematu ;)
Pozdrawiam
aaaaaa to ja chyba juz wiem :D on aktualnie przechodzi wylinke i moze z powiek to sobie pruboje zdrapac :))) pzdr
Ja u mojego nie zauwazylam by" wydymal oczy" . Moze u Twojego faktycznie to na skutek wylinki
moj tez tak czasami robi tez nie wiem co to moze byc
Mój też tak robi . Powodu nie znam, bo to nie tylko przy wylince, ale nie ma się co tym martwić. Pozdrawiam ! Rysiek
no właśnie, nie tylko przy wylince, z ust mi to wyjąłeś Ryśku :)
mój robi to najczęściej w momencie kiedy wygrzewa się na konarze. to chyba jest ich naturalne zachowanie, ale czemu ono służy...??
Coś kiedyś na starej grupie ktoś wspominał że to jakiś sposób na oczyszczanie gałki ocznej ale ponoć normalne u Legwana (mój też tak robi).
JEST TO TYPOWIE ZJAWISKO DLA ZRZUCANIA NABLONKA PODCZAS WYLINKI