Zobacz pełną wersję : Wyparzac czy nie?
iguana_12
26-12-2012, 13:40
Cesc!
Kupilem piasek do terrariow firmy Vitapol i mam pytanko czy trzeba jeszcze wyparzyc ten piasek czy mozna wsypac odrazu do terra?
nie no gdybyś brał z jakiejś rzeki no to proste ale jak z dobrego źródła to nie ma takiej potrzeby
tak mi sie wydaje
hm... uwazanm ze nietrzeba wyparzyc... ale wrzuc go do miski i zalej ciepla woda i mieszaj.... powtorz tak kilkakronie... moj brat tak robil jak kupowal piasek do akwa.... bo jak by tego niezrobil woda by byla pelna jakis mautkich smieci....
Jak do terra to wsypuj bez obaw. Jak do akwa to wyparz
Nie plucz! Piasek jest do bezposredniego urzytku. Piaski akwarystyczne sie plucze, a nie ten do terra:)
iguana_12
26-12-2012, 15:30
No to nie bede wyparzal, ale jeszcze jedno pytanie co ile mam mniej wiecej wymieniac ten piasek, bo no opakowaniu jest napisane ze 2 razy w tygodniu, ale to chyba przesada.
a tak wogóle to dla jakiego zwierzaka ten piasek?
iguana_12
27-12-2012, 05:30
Dla legwana obroznego.
widze zo podjoles meską decyzje z tym piaskiem:D
mam takie pytanie do ciebie(rozumiem ze piasku masz na jakies 8 cm czy więcej czy mniej??!!)ile zabuliłeś za ten piasek tak w sumie??:D
iguana_12
27-12-2012, 09:01
Placilem 4zl za opakowanie a w nim jest 1,5 kg pisku.........byly tansze po 3,50 ,ale w sklepie bylo tylko jedno pudelko. Kupilem 3 opakowania ale widze ze bedzie za malo wiec jeszcze 2 conajmniej musze kupic.
iguana_12
27-12-2012, 09:07
Bedziesz robil teera dla lega obr. ze tak sie pytasz, jak tak to bardzo fajnie.....ja juz swojego zamowilem w kakadu w galeri dom.
ja dopiero za miecha moze 2 bede miec sianko:(( ale już zbieram inf i planuje!!
oczywiscie moją jaszczurką bedzie leg obrożny:D
jak skonczysz terra to daj znać, i mam nadzieje ze postarasz sie o fotki:D
iguana_12
27-12-2012, 11:46
jak sie wprowadzi to zrobie kilka fotek..bedziesz mial samca czy samice?
sie zobaczy co bedzie w sklepi:D a ty bedziesz miec chłopaka czy dziewczyne??
generalnie chciałbym samca:D
iguana_12
27-12-2012, 13:46
Zamuwilem samca, bo samice juz mialem i samiec jest ladniej ubarwiony,ale nie wykluczone ze dokupie mu dziewczynke........A teraz bawie sie w dlubanie korka,mozolna robota.
a gdzie zamówiłeś??i po ile??
iguana_12
27-12-2012, 14:30
W kakadu w galeri dominikanskiej we wrocku........ceny dokladnie nie znam, ale chyba 220zl.