Zobacz pełną wersję : on dalej nic nie je
Czesc !!!
wiem ze to pytanie pojawialo sie juz mnostwo razy ale moj leg nie chce jesc 4 dzien nakrylem go wczoraj i tez nic dzisiaj polozylem mu jedzenie wyzej kolo lampy dobrze zrobilem pomozcie !!!!!
sory za bledy
Nic na to nie poradzisz. Okryj terra wstaw jedzenie i wyjdz z pokoju gdzie jest leg na tydzien:)
Jak nie zacznie jesc to chyba konieczne bedzie karmienie na sile, ale nie wiem nigdy tego legom nie robiel i nie chce robic.
Spróbuj zwiekszyć temperature o 2-3 stopnie i postaraj się o mysiego oseska lub swierszcze. Jaki duży jest legwan i w jak dużym terrarium jest trzymany ?.
Edytko leg jest malutki 40 cm i mam go do piatku terra jest 150/120/60 ale juz po strachu zezar dzis duzo i wyglada jak beczka hehehe denx za posty
FIfatrAFa
12-09-2011, 15:07
Napisz czy zjadl tak sam z siebie,czy cos zmieniales np.temperature
Witajcie :)
Zjadl nawet duzo nie zmienialem temp. tylko dalem mu miseczke na gore kolo miejsca gdzie sie wygrzewa pod lampa i wyglada teraz jak beczka a i oprucz salatki zjadl troche listkow bazyli
Trzymając w terrariu tej wielkoci legwana tródno będzie go oswoić, zwierzwe będzie bardzo płochliwe, może siedzi ukryty za czyms co daje mu poczucie bezpieczeństwa ( gałąź, sztuczne rslimy, kąt terrarium)i boi się wychylić dlatego nie podchodził do miski z jedzeniem
To zalezy od osobnika. Moj leg wielkosci 30cm od razu wprowadzil sie do terra o wymiarach odpowiednich dla doroslego. I jest jest bardzo zywy, lazi po terra, je za pieciu.