Zobacz pełną wersję : korek...
Mam pytanko: moze wiecie gdzie mozna kupic korek, ile kosztuje i czy jest to praktyczne?
Korek mozesz kupic w biofilu w krakowie www.biofil.pl
jeżeli chodzi o korek w formie płaskich płyt to szukaj w sklepach z wystrojem wnetrz (np Dom Korkowy). Jezeli szukasz naturalnie wygladajęcej kory dębu korkowego (najcześciej w formir rurki) to bywają w sklepach zoologicznych. Sporo jest w Gekonie (www.gekon.lublin.pl).
Korek w formie płyt kupiłem osobiście w OBI.
pozdrawiam
http://terrarium.com.pl/forum/download.php/10,2234,85/iguana.jpg
Korek jest do kupienia w Praktikerze (centrum M1) . Są płytki korkowe 3x300x600mm , oraz maty w rolkach jak tapety. Mają różne odcienie . Korek jest dość drogi ( mam dwa pokoje zrobione w korku ) , ale ilości potrzebne do wystroju terrarium są niewielkie . Paczka płytek korkowych (chyba 8szt.) kosztuje w zależności od wzoru od ok. 30-50zł. Dokładnie teraz nie pamiętam. Jak to wygląda możesz zobaczyć w załączniku. To jest korek w zielone ciapki . Pozdrówko ! Rysiek
Uważaj na klej. Jest toksyczny dla gada ! Musisz znaleźć "bezklejowy" sposób montażu.