Zobacz pełną wersję : Ile moze nie jesc?
W sensie trzeci dzien jest u nas. Po przyjezdzie ze sklepu jadl (nawet z reki) a potem przestal. Od kiedy sie niepokoic.
Nie je ze stresu (napoczatku to przypadek). Zasłoń terra i daj mu pare dni spokoju, jedzonko oczywiście codziennie świerze mu podawaj napewno zacznie jesc.
Nika
nie przejmuj sie legwan mojego znajomego tez kilka dni nie jadl...
(pamietaj zeby zostawiac mu tez swieze jedzonko na noc)
Pozdrawiam
Moj legwan po stracie ogona przestal jesc :/
po kilku dniach zaczalem sie niepokoic i postanowilem karmic go ze strzykawki. taki stan utrzymuje sie juch jakies 2 tygodnie. Mam nadzieje, ze w krotce mu przejdzie.
Każdy legwan ma takie okresy, że nie chce jeść. Często dzieje się to w chłodnych miesiącach roku. U twojego powodem jest pewnie stres. Za kilka dni powinno mu samo minąć. Mój kiedyś ponad tydzień prawie nic nie jadł i nic mu się nie stało.
Cześć
Mam właśnie taki problem:
Kiedy przynioslem go do domu to już pod wieczoor wcinał marchewkę.
Nie wiem czy dobrze pamiętam czas - ale chyba od kiedy stłukłem żarówkę (to było poza terra) Glo - day - przestał jeść.
Mam taki problem - legwan cały czas ucieka mi z terrarium i włazi na rośliny - wczoraj siedział cały dzień na parapecie i "patrzył przez okno"
Parapet jest wewnątrz.
Robi to od paru dni - nie chce go znowu łapać bo później jest sztywny i ucieka kiedy się zbliżam - wczoraj zaczął już się ruszać przy mnie - czego nie robił przedtem - łaził po jednym z kwiatów.
Przestał też stroszyć worek :-)) kiedy się zbliżam
Przeczytałem artykuł o anoreksji - i wydaje mi się że chodzi o warunki :
W pokoju jest bardzo ciepło - iguana siedzi akurat nad grzejnikiem na którym powiesiłem parownik. Jednak sądze że to nie wystarczy. Umieściłem żarówkę grzewczą z podczerwienią skierowaną na iguane
ale ona zmieniła pozycję i wybrała sobie kwiatka na oknie - gdzie jest raczej chłodniej - czy ona pobiera światło UV przez szybę???
Mam już wszystkie części do terrarium mam też świetlówkę z UV AB
SYLVANIA i terrarium będzie gotowe najpóźniej na weekend .
Czy to możliwe że ona przestała jeść z powodu pory roku?
przedtem jadła już z ręki - w prawdzie był to szczypiorek który jest długi - ale nie bała się tak.
Zaczęła uciekać kiedy włożyłem jej liście akacji - na drugi dzień po pracy - znalazłem ją na drzewku figowca.
Wydaje mi sie że zmieniła odcień skoory bardziej zbliżony do liści