Zobacz pełną wersję : Jestem nowy
Jestem jeszcze bez legwana ale to sie zmieni za kilka dni.
Macie jakies dobre rady to piszcie.
noradarling
14-07-2011, 10:10
NIGDY NIE CIĄGNIJ LEGWANA ZA OGON.
pozdrawiam
I poczytaj sobie to forum, tu wielu rzeczy dowiesz się o legach. Powodzenia! Rysiek
Ja mlodego legwana bardzo delikatnie na poczatku oswajania i teraz tez tak robie, ciagnalem za ogon. Legwan sie do tego przyzwyczai i potem uniknac mozna przypadkowego odrzucenia ogona gdy np. legwana dotykac beda obce osoby, albo ktos nie majacy pojecia o gadach (patrz male dzieci) pociagnie lega za ogon.
Ja tez czesto bawie sie ogonem mojego zwierzaka. Oczywiscie bardzo delikatnie.
jak bedziesz mial lega to wsadz go do terra i daj mu na jakis tydzien swiety spokoj... nie wyjmuj go,,, a nawet jeszcze lepiej nie wpatruj sie na niego z bliska. niech sie najpierw oswoi z nowym miejscem zamieszkania a dopiero z toba...
pozdrawiam
noradarling
15-07-2011, 05:55
Nie dawaj legwanowi do jedzenia szczawiu, rabarbaru,selera naciowego.
pozdrawiam
Dorzucę swoje 5 groszy. Pamiętaj o wapnie i UV. Rysiek
Polecam literaturę strony: www.iguana.of.pl
Mam nadzieję, że Twój zakup będzie przemyślany, bo legwan nie jest zwierzakiem łatwym w hodowli, trzeba się trochę napracować i zadbać o odpowiednie warunki.
Życzę powodzenia przy oswajaniu.
I uzbrój się w dużo duzo ciepliwości :-)
Zapewne po kilku dniach napiszesz @ na temat "..Jak oswoić Lega bo mam go juz kilka dnia a on nadal sie mnie boi ..."
Mój przyzwyczajał sie do mnie i mieszkańców jakieś 6mies.
Powodzenia
Ps I pilnuj go maluchysą bardzo ciekawskie i szybkie nie minie sekunda a juz go będziesz rozpaczliwie szukał.