Zobacz pełną wersję : Termometr
Elo, czy jak nakleje na szybe terra termometr to czy bedzie on wskazywal prawdziwa temp panujaca w terra czy moze bardziej temp pokojowa lub jakas posrednia? Czy lepiej do terra wlozyc zwykly tradycyjny termometr? Pozdro
Zdecydowanie najlepiej włozyć zwykły termometr do srodka.
Popieram. Zwykly lepszy:]
Nie ma siły żeby terrmometr zewnętrzy działał lepiej niż wewnętrzny. Chociaż jest ładniejszy. Więc jeśli ma służyć tylko do kontroli wachani temp. można go wykoszystać.
Oczywiście, wewnętrzny wskazuje dokładniej, ale zawsze jest to coś dodatkowego w terra. Mam zewnętrzny i nadzieję, że ten stopień czy dwa różnicy nie zabiją zwierzaka, chyba, że ktoś hoduje naprawdę czułe bydlątko.
tylko zwróć uwagę jak przyklejasz termometr, bo np. mój brat przykleił go na wewnętrzną szybę terra bo tak mu ładniej wyglądało, ale w takim przypadku termometr pokazuje temp. na zewnątrz terra a nie w środku.
ja mam naklejony na zewnętrznej, dzisiaj włzyłem zwykły i jest 6 stopni różnicy!!!!!, naklejany pokazuje mniej, na naklejanym było 27 a na zwykłym 33, naszczęście nic poważnego sie nie stało, na termostacie miałem na 32 a powietrze miało na naklejanym 27 cały czas dlatego sprawdziłem zwykłym