Zobacz pełną wersję : Porownanie Irmini
1.
<center>http://svs.gamefiles.org.uk/failed/irminkam.jpg</center>
2.
<center>http://svs.gamefiles.org.uk/failed/rminkad.jpg</center>
i co o tym myslicie?:]
Wiadomość zmieniona (28-06-05 22:04)
ironkapela
13-05-2014, 14:52
No i co ja mam tutaj porownywac?? :| Jakosc fotek??
Wiadomość zmieniona (29-06-05 11:00)
ftp padl sory pozniej bedzie oK:)
Lepiej teraz nawet X-ów nie ma :))
(a tak serio może daj jako załącznik)
luz_jacek
13-05-2014, 15:30
Porowanie ?? :)
zajebiste . zwłaszcza krzyżyk nr 1 . Poraza mnie głebią treści którą przenosi. :) Bo nr 2 budzi we mnie jakiś zwierzęcy niepokój.....
kamil_jankowski
13-05-2014, 15:53
luz_jacek - pewnie chodziło mu o polowanie :)
nie, chodzilo mi o porownanie irmini L6 z shitem seby ;] fotki beda jak ftp zacznie dzialac...
dario_terrarysta
14-05-2014, 01:14
Wrzuć fotki w załacznik .
marx...... ja mam dla ciebie rade. wez ty sie uspokoj i pamietaj ze pajaki roznie rosna!! to juz kolejny pajak ktory jest mniejszy niz powinien. raz juz miales o to problemy..... o ile pamietam to kupiles cos od koliego i tez ci sie wielkosc nie podobala. nie patrz na to ze twoj kolega ma takie samo i jest o 0,5cm wieksze:/. teraz o to samo masz pretensje do seby. 1 raz widze zeby ktos sie skarzyl na sebe i mysle ze ty po prostu sie nie znasz na pajakach. jestem w 100% pewien ze seba cie nie oszukal. nie masz sie o co czepac. jak masz co chwile stwarzac problemy to lepiej sie nie zajmuj terrarystyka.
P.S. u ludzi tez tak jest..... ja moge miec 190cm wzrostu a moj kolega w moim wieku 150:].
zielony13
14-05-2014, 02:23
Święte słowa wh6fxe !!! Seba to bardzo dobry sprzedawca i także nie słyszałem aby kogokolwiek oszukał. Sam od niego kupowałem pajączki i jest wszystko z nimi ok. A to że jedem jest większy a drugi mniejszy to zależy już od warunków w jakich są trzymane. Mam już dorosłego samca kędziora a jego brat bliźniak (hodowany przez mojego kumpla) przeszedł dopiero 9 wyl. I do kogo można mieć pretensje ?? Najpierw trzeba się zastanowić a dopiero potem pisać na forum!!!
dario_terrarysta
14-05-2014, 03:39
Marx - wzrost pająków to nie jest reguła !!!!!!!!!!!!!!!!!! . Miałem 3 x Fasciatum L3 - 2 sztuki miały z 0,5 cm ciałka a ten 3 pająk miał jakieś 1,5 cm ciałka . Uspokój sie człowieku i nie gadaj takich głupot na forum :) , Naprawde wzrost pająków nie jest zależny od gatunku , bo sam widzisz jak miałem z Davusem :) .
kuba66643
14-05-2014, 04:59
A ja miałem murinusa L8, który miał 2 cm ciała (miałem go od nimfy), drugi murinus L7 ma już 3,5 cm ciała - jak widzisz nie ma reguły. Miałem również Parahybany L8 - miała 3,5cm ciała, a ta, którą wziąłem od Zgrzewy L8 miała już 6 cm. Tak samo jest z samcami i samicami, miałem blondi z tego samego kokonu (samica L6 miała 6cm ciałka, a samiec zaledwie 5). Zależy również od karmienia i od tego jak sam pająk ma ochotę jeść - też mam irminie jedna L5 jest olbrzymia, a druga prawie o połowe mniejsza, z tym, że ta pierwsza pochłania duże ilości jedzenia, a druga to niejadek. Poza tym z tego co Seba pisał oglądałeś tą Irminkę - nie trzba było brać - jak to się mówi w USA - nie lubisz to spie...... :-).
DragoN16 ma identyczna sytuacje z Irminiami. A w innym moim topicu zobaczycie swietnego B.b po 5 wylince... :]
No ja nie widze problemu, obie są L6 tak? No i kolorystycznie wygladaja tak samo, wiec nie rzucaj sie za bardzo.
W ogole uspokoj sie troche, i zmien zdjecie w profilu.. z takim podejsciem to sam bałbym się tobie cos sprzedac.
kak wydaje mi sie, ze masz cos z oczami nie tak, kiedy byles u okulisty?
marx niby masz 17 lat a zachowujesz sie na 12:].
KaMiL_15
14-05-2014, 07:48
oj marx - widac jak sie znasz :D heahe
Marx to zdjęcie to typowy przejaw twojego dziecęcego debilizmu.
Marx jestes załosy , myslisz ze wszystkie pajaki musza byc identycznie wielkie ?? śmieszny jestes ...
Mrax jak tak ci bardzo zależy na porównywaniu wielkości to mam wielką prośbę porównaj sobie wielkości jakiś części ciała pająka które się nie zmieniają typu średnica karapaksu w określonym miejscu i sprawdź różnice (+/- kilka mm na błąd) bo z np z moich pająków (cambridgei) pomimo tego że wszystkie są w tym samym wieku (l10) i z jednego kokonu wahania wielkości sięgają od 4,2cm (głodny samiec tuż po wylince) 4,5-4,8 w rożnym stopniu najedzone samce do 5,8cm największa samica.
bo z obecnych zdjęć nie potrafię (mam nadzieję że tylko ja) porównać tych pająków w sposób aż tak dokładny bo oba są w różnych pozycjach a zdjęcia są zrobione z różną ogniskową (wielkość monety) i pod rożnym kątem
Nie wnikam w fakt czy to seba cię naciągną i wcisną za małego pająka czy ty wyolbrzymiasz problem ( z wami obydwoma nie miałem do czynienia :) )