Zobacz pełną wersję : Moje Corallusy
Mareksss
05-04-2014, 12:18
Oto moje Corallusy
Mareksss
05-04-2014, 12:20
2 zdjęcie :p
Mareksss
05-04-2014, 12:24
3 zdjęcie :P
foxhound
05-04-2014, 12:41
Gdzie je kupiles?Moze chcesz jednego sprzedać?:)
ironkapela
05-04-2014, 12:56
Bardzo ladne... Szczegolnie yellow.
sErGiEjOo
05-04-2014, 13:02
ten czarno zółty miażdży :D ile taki kosztujew i gdzie można kupić ?? bo mnie pozytywnie zmiażdżył :D
Zółto czarny the best, są boskie;)
Obywatel_Snejk
05-04-2014, 15:57
Gratuluje,piekne weze:)
Mareksss
05-04-2014, 17:10
Będąc skromnym powiem(napiszę) tak, ten gatunek jest zajebisty nie do sprzedaży, kocham te węże, bo to są corallusy, które są wężamim ponad WĘŻE lepsze od Morelii, Boa i Pythonów. To ile trzeba włożyć pracy żeby np. stanowiły pociechę z hodowli tylko mogą Ci napisać którzy mają ten gatunek albo kontakt z tym gatunkiem. Teraz czekam i jestem zgodny z osobami kt.órzy ten gatunek hodowali. Może zdjęcia jakościowo nie są idealne. MNie chodziło o pokazanie czegoś, co nie jest częste na naszym rynku terrarystycznym.
Super węzyki , w załaczniku dodaje fotke mojeego corallusa ( juz nie mojego bo go sprzedałem ) :P:P
Mareksss
05-04-2014, 17:20
Dziękuje bardzo "MIDO", "sErGiEjOo", "Obywatel " S." za ocenę. Chciałem wcześniej przekazać na stronę "zdjęcia" swoich węży ale miałem problem natury technicznej. Jestem otwarty na dysj\usję i ewentualne porady na temat tego gatunku
foxhound
05-04-2014, 18:51
Dalej nie wiemy gdzie kupiłeś te węże:)Zapewne od coolaryego lub giełda w Ś.Zresztą nevermind.
Wiadomość zmieniona (22-05-05 02:06)
przecież Corallusy to też boa :) tak samo jak morelie to pytony :)
Ps. Węże piękne :-) ale nie ładniejsze od moreli czy canninusa :)
Serdecznie pozdrawiam!
Mareksss
06-04-2014, 04:31
Czarno-białego kupiłem po gieldzie Świetochłowickiej, we wrześniu. Były na giełdzie ale zakupu dokonałem tydzień później. Natomiast żółtego kupiłem trochę później od hodowcy z Częstochowy. Oba w sumie kosztowały mnie 500 złotych. Były to tzw. okazje, do których nie zawsze mam szczęście tym razem udało się.
ironkapela
06-04-2014, 05:14
Oba 500zl?? Czy oba po 500zl?? Jezeli oba za 500zl to chyba sobie jaja robisz. Az mi gula zrobiles :) Pozdro
"Oba w sumie kosztowały mnie 500 złotych."
Jasno napisał :) łądną okazje złapałeś , no no , gratuluje ...
No to cena była dobra i nawet powiem bardzo dobra.Jeszcze brakuje Ci do kolekcji Corallus hortulanus peru i guyana :)
taaaa i corallus caninus:)
caninusy widze juz w Europie po coraz mniejszych cenach... oczywiście nie Amzon Basin ;-)
Mareksss
06-04-2014, 13:42
Samica 220 (czarno-biała), samczyk 280 złotych i to bez żadnych jaj, ale z papierami. Jak napsiałem czasami ma się farta tzn. okazję. Węże kupowałem nie na zasadzie "szukam" lub "kupię", tylko akurat trafiłem. Masz rację MIDO brakuje mi jeszcze "Peru". Ale poczekam na okazję - oczywiście żart.
Mareksss
06-04-2014, 13:47
Sory że piszę na raty ale pospieszyłem się. Nie chcę zapeszyć ale one u mnie nie jedzą tylko żrą. Właśnie jeden i druga zjadły po myszy, z tzw. "ręki". Bo taką mam metodę ich karmienia ten gatunek z moich krótkich obserwacji jest 100 % zabójcą robią to wprost idealnie. Gorzej jest z połykaniem, często mają problemy ze zlkoalizowaniem głowy myszy czasami szukają nawet do kilkunastu minut, nim rozpoczną połykanie. Ale jak już wspomniałem, ten gatunek jest pod każdym względem fascynujący.
Chciałem jeszcze tylko dodac ze opis na tej stronce dotyczący tych węzy jest strasznie przesadzony , są opisane jako bardzo wymagające węze co nie jest prawwdą.
Obcy duzo opisów jest przesadzonych ... np. wymiary terra dla dorosłej parki Boa constrictor...
Mareksss
06-04-2014, 14:02
Obcy nie mam zamiaru dyskutować, ale ja nie napisałem że są wymagające, czasami można trafić na egzemplarze, które sprawiają kłopty hodowlane. Uważam, że najlepiej w tej kwestii mógłby wypowiedzieć się "colary". Jest fachowcem i znawcą tego i nie tylko tego gatunku i z pewnością mógłby opisać sytuacje związane z hodowlą corallusów.
I jeszcze jedno, numer z "dziurką" to przy jakim wężu jest najczęściej stosowany - bez dalszego komentarza.
tak samo jak przesadzone są wymiary terra dla regiusów które kożystaja z 1/3 powierzchni swojego terra o wymiarach 100*60*60...
Obywatel_Snejk
07-04-2014, 10:03
mam wrazenie ze klopot z szukaniem glowy (oczywiscie nie jest to zasada!!),dotyczy w wiekszym stopniu wezy drzewnych-to samo mam z moimi pupilami!Zabawa trwa czasem dluuugo:))
Natomiast mlodszy z wezy (roczna samiczka) potrafi wisiec glowa w dol przez czasm i pol godziny trzymajac mysz za dupe lub w pol.