Zobacz pełną wersję : terrarium dla toke wazne
chcialem zeby ktos wypisal mi co jest koniecznie potrzebne w terrarium dla toke nie chodzi mi o wode i te sprawy tylko swietlowki itp prosze o wypisanie tych rzeczy poniewac bede robil terra i chce wiedziec co musze w nim zamiescic z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
CD/Tombik
25-03-2012, 06:31
Powinienes miec swietlowki jedna na dzien dajaca normalne swiatlo i jedna czerwona jesli chcesz oglodac w nocy. Polecam jedna sciane zalana gipsem a w gips wtopioa zwykla 15/25 W grzałka akwarystyczna.
ok dzieki to wszystko nic wiecej nie jest potrzebne ???? a tak swietlowka mozesz mi powiedziec najlepiej jaka ja mam 24-26 stopni w domu na co dzien bez niczego to swietlowke jaka najlpiej
Nie masz po co zakładać świetlówki, ponieważ Toke jest zwierzęciem nocnym i przy oświetlaniu jasnym światłem będzie sie chował.
Najlepiej jak dasz na dzień tylko promiennik + przewód grzejny w tylnej ściance, a na noc tylko przewód grzejny lub jeśli jest za chłodno promiennik np czerwony.
ok dzieki a jesli chwilowo nie mam swierszczy to co moge mu najlepiej dac ????