Zobacz pełną wersję : "szczeniak"
jeden z niedawno urodzonych grzechotniczków
biruit_ka
11-10-2012, 04:18
sliczna fotka :)
Czesc
Dziwi mnie, ze publicznie chwalisz sie, iz lamiesz prawo.
Coz Leges bonae ex malis moribus procreantur
Czego zycze wszystkim terrarystom.
Pozdrawiam
Mark0wy
pylius, one question, czemu nie dziala twoja strona????? taka szkoda
Double - moja strona nie dziala poniewaz zrezygnowalem z hostingu w sisqo i nie mam jeszcze nowego hostingu , naraie takze nie mam czasu zeby sie tym zająć - choć na kompie troche w nią włożyłem noowych materiałów , niebawem z pewnością wróci online uaktualniona .
markOwy - myslenie czlowieku polega na filozofii , filozofia na dążeniu do episteme , Ty jestes jeszcze chyba glęboko w doksie skoro wysuwasz takie stwierdzenie bez konkretnych argumentów - bo nie wiesz czy to faktycznie moje węże i nigdy tego wiedziec nie bedziesz .
Czesc Pylius
Zakladajac, iz Twoje zalozenia sa sluszne, (widac w Twoim mysleniu brzemie oswiecenia, iz rzeczywistosc da sie poznac, jest weryfikowalna) popelniasz blad logiczny.
Mianowicie Twoje przekonania zawarte w pierwszej czesci wypowiedzi, przecza apriorycznej tezie zawartej w drugiej jej czesci.
Prosilbym wiec o troche konsekwencji i precyzji, innymi slowy o wytrawne uzywanie slowa.
Ale, jak mowili juz starozytni "errare humanum est"...
Pozdrawiam
Mark0wy
"posiadam troche własnych młodych D.russelii i chetnie sie zamienie z kims na cos ciekawego. Węże nie są na sprzedaż !"
ciekaw jestem Twej doksy na ten temat
Pozdrawiam
Marek
Markowy - nie mam zamiaru Cię oceniać w kontekście narzucenia refleksji , jednak będę usilnie trzymać się podstaw filozofii aby toczyć jakiekolwiek dyskusje .
Pragnę zaznaczyć , jak powiedział mi jeden z wybitniejszych filozofów Śląskich - jeśli czegoś nie widzisz , nie możesz być tego pewnym , przemyśl to ...
Dla przykładu - zobacz załącznik i teraz stwierdzenie - mam czy nie mam ?
Filozofia jako umiłowanie umysłu musi uwzględnić prawa rządzącę episteme , czyli konstans , ja moge powiedzieć wszystko , ale jeśli nie jesteś głupcem doksy musisz wiedzieć że słowa jak w piosence stairways to heaven "'Cause you know sometimes words have two meanings"
PS.
Ja tu nie chwale się wężami , tylko fotografią bo to dział o tym , a obecnie mam większy związek z fotografią niż z terrarystyką .
nie rzucajcie takimi tekstami tutaj bo bede musial kurna jakis slownik uzywac :D
dyskusja skończona jak dla mnie .
Czesc
Jesli pragniesz znalezc uniwersalny constans, to paradoksalnie znaczy tylko tyle i az tyle, iz godzisz sie pozostac w jaskini.
Co do znaczen, kazde slowo jest figuratywne, choc niektore metafory zostaly zapomniane.
Pozolilem sobie na ocene Twojego postepowania, tylko w kontekscie obowiazujacego systemu prawnego, bo prawda moze poprawnie funkcjonowac tylko w okreslonym kontekscie.
Skoro piszesz, iz masz wlasne weze jadowite, to przy podstawowym zalozeniu komunikacji interpersolnalnej - masz te weze.
Jesli je posiadasz, popelniasz przestepstwo, jesli sie tym chwalisz, nie czynisz cnotliwe. Sokrates nie bylby z Ciebie dumny.
„Rzeczy bywają dobre i złe tylko w odniesieniu do czegoś innego i w zależności od tego, w jakim świetle i w jakim położeniu je umieścimy.”
W swietle prawa, jestes cieniem...
To nie jest rozmowa, ktora mozna efektywnie prowadzic poprzez Internet.
Ja z swojej strony rowniez, te dyskusje koncze, liczac na to, iz Twoje bledy pozostana tylko Twoimi bledami.
Pozdrawiam serdecznie
Mark0wy
wy tak na jaja sie klocicie czy calkiem na powaznie? filozofia filozofią (sama czytalam Tatarkiewicza) - ale to strasznie wydumane o co wy sie sprzeczacie :>
To tylko popis elokwencji z ich strony, nie martw się kłócą się tylko "na jaja". Pozdr.
Wlasnie popisy ktore nikomu na nic sie nie przydadza, po prostu zaspakajaja ich proznosc ://////
TheMetal
13-10-2012, 05:23
I to jest właśnie filozofia - myślenie o mysleniu ;D