Zobacz pełną wersję : Żywe rybki jako pokarm??
Anolis1987
25-02-2012, 09:58
Kilka tygodni temu rozmnozyły mi sie mieczyki i mam pytanie czy będzie je można sprzedać jako pokarm? I czy wogóle będą na to chętni?
M4e73n5tf0
25-02-2012, 15:35
wszystkie weze ryborzerne zwlaszcza te male ...
czyli ponczoszniki zaskronce i zaskroncowate :) beda je jesc na bank !!!!!!
Pozdro Mael
Mi się wydaje ze nie opłaca się kupywać rybek na pokarm, tylko lepeiuj samemu je hodować. Ja bym zbankrutował jakbym miał wykarmiać moją nerodię z rybek ze sklepu, dlatego sam hoduje molinezje - to jest bardzo łatwe i tanie rozwiązanie. No oczywiście jeśli ktoś nie ma warunków to inna sprawa. Do tego masz szczęście bo widze że jesteś z Wrocka, więc możesz mieć zbyt. Bo wątpie żeby ktoś kupywał karmowe rybki wysyłkowo :-)
Anolis1987
26-02-2012, 08:38
Ja je chcę opchnąć za jak najniższą cenę bo to był zupełnie nieplanowany przychówek, w akwarium w którym je trzymam planowałem coś zupełnie innego. A szkoda je wyrzucić do WC.
Chyba że tak. Myślałem że chcesz je hodować żeby sprzedawać. Oczywiście możesz zamieścić takie ogłoszenie.
Ja bym nimi nakarmił mojego czerwonolicego :) ale za daleko :(
Hej!
Chętnie wezmę małe rybki:) Mam obecnie kilka Natrix tesselata.
natrix@wp.pl - jeśli oferta aktualna. Jestem z Wrocławia.
Pozdrawiam
BartekB
Anolis1987
01-03-2012, 13:59
Cze, Oferta jeszcze nie jest aktualna bo one mają dopier około 4-6mm, pytałem się za wczasu o to czy będzie nanie zbyt...może za jakieś 2-3 miesiące osiągną rozmiary na sprzedaż. Bo takie maluszki to była by tylko przystwwka (bardzo skromna)...
Pozdrawiam
pewnie, wsuwaja je szczegolnie zolwie wodne, moja zlota rybka tez lubi miesko :D , takze skalary i... piranie. od biedy mozesz zalozyc smazalnie rybna
Ja choduję dla moich czerwonolicych mieczyki i gupiki, ale od rau po urodzeniu rybki próbuje dać żółwiom, ale te żółwie to wogóle nie mogą sobie poradzić ze złapaniem! Co mam zrobić?