Zobacz pełną wersję : Uciekł mi mój ulubieniec (lampart). POMÓŻCIE !!
Szukałem wszędzie. Możecie podac jakieś miejsca (to zobacze czy tam może być)?
Czy jest jakiś sposób zwabienia go (np. podłożenie torfu lub coś) ??
Radek. P.
09-05-2013, 14:58
Uważaj, bo tem lampart jeszcze wyjdzie z kądś, skoczy ci z tyłu na kark i zje. :-)
A tak na poważnie: Ja nie hoduję jaszczurek, ale na twoim miejscu szukałbym pod wszystkimi meblami jakie są i w innych miejscach gdzie są wąskie szczeliny do których gekon może się wcisnąć (np. pomiędzy lekko odchylonymi książkami na półce). Zresztą w takich miejscach najprędzej znajdzie się zbiegłego zwierzaka, a przynajminiej gada (bo ptaki to będą siedziały na najwyższej półce). Trochę poszukasz i znajdziesz gadzinę. :-)
Daro lamparci
09-05-2013, 15:06
Mi raz uciekłt dwa jeden chodził po podłodze a drugi za terra sie schował, powodzenia w poszukiwaniu.
radze sprawdzić pod dywanami
nie mam dywanów w domu. Przeszukałem całą chate i nic. Możecie podać konkretne miejsca (wszystkie)?
Poduszki, np pod poszewką
HejO !!!
Wszystko zależy kiedy uciekł i na jakiej wysokości masz umieszczone terrarium !!!
Jeśli uciekł dzien/dwa dni temu to szukałbym w okolicach terrarium choc w nocy mógł przewędrować :) Jeśli nie znajdziesh to pocezkałbym do nocy i wtedy bym szukał :D
Powodzenia trzymam kciuki ...!
szafki, pod dywanami, w butach, między książkami, za terra, pod łóżkiem, między ciuchami, w kuchni pod zlewem w łazience podobnie. jeśli masz psa labo kota to twoje szanse na znalezienie geka są minimalne :( ale powodzenia przeszukuj wszystkie szczeliny najlepiej wieczorem przy zgaszonym świetle...wspomagaj sie latarką :P
nie mam futrzaków. po moim domu często chodzi tylko leguś.
a jak leguś jest duży....wiesz legwan opierdzieli myszkę to mu gek trudności nie sprawi :|
ma ok.50 cm i nie lubi owadów.
ziomalka_puma
11-05-2013, 03:17
ma ok. 50 cm ????!!!!!
sluchaj zapoluj na niego nocą jak mi uciekł to w nocy z latarką go złapałem bo przez dzien siedział w kryjówce...
życze powodzenia ;)
Gekon lamparci 50cm :/ czy przpadkiem nie pomylil ci sie klawisz? Bo na numerycznej piatka jest nad dwojka i moze...
Deto chodzilo mu o legwana ze ma 50 cm pewnie i nie lubi owadow ale od kiedy gekon to owad tego to ja juz nie wiem ??? moze to ja zyje w bledzie ze to gad nie wiem wszystko mozliwe ;]
Owad- nic nie mówiłem że gekon to Owad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepraszam ie było mnie kilka dni przy necie !
on mogl byc w szoku po mogl spasc z czegos to proponuje poszukac w jakis ukryciach np pod luzkiem w butach i takich tam
znalazłem go sztywnego w garażu ;(.
<h1>[b]Prosze zamknąc temat !
ziomalka_puma
15-05-2013, 06:10
:( :( :( moje kondolencje :( [']
mam nadzieje że mojego spotka inny los .