Zobacz pełną wersję : T.Blondi ;(
Witam. Co bede kryl. Tez sie pochwale choc nie ma czym ;(. Mam tzn mialem T.Blondi L1. Wylike przeszla ok 2 i pol tygodnia temu i do tego czasu nic nie chciala jesc. Dzisiaj okolo 14 dalem jej swiersza, duzo mniejszego niz ona. Godzinke temu otwieram pojemnik i ;( moja ukochana lezy nieruchoma na plecach z poodgryzanymi konczynami no moze z dwie miala cale albo tylko nagryzione. Wiem to hanba i nie oszczedzajcie slow krytyki. Rammstein1 wzial ja na ostry dyzur ale ja nie mam juz nadziei. ;( Pozdrawiam
RAMMSTEIN1
23-09-2012, 17:15
hehe - spoko, ptasznik mial nadgryzione odnoza ( wszystkie !! :/ ) ale rusza sie i reaguje - wiec chyba nic mu nie będzie ;)
Swierszcze to skor.....y......
Jak wrzucam swierszcza pajakowi to az milo sie patrzy jak pajak go pozera!!!!!
Dlatego nie nalezy dawać głodnych świerszczy. Jeśli sa najedzone to nie powinny atakować. Poza tym w przypadku kiedy nie mamy pewności że pająk zje świerszcza to najlepiej zgnieść mu głowe w pensecie.
RAMMSTEIN1
24-09-2012, 18:13
a pozatym pajakowi po 1 wyl ( nawet blondi ) nie daje sie swierszczy !! - ja moja blondi karmie albo muchami albo maczniakami.
a stan T. blondi Warusia na dzien dzisiejszy nie poprawil sie - ptasznik nadal hmm...wegetuje w jednym miejscu i nie reusza sie ( tylko reaguje na podmuchy powietrza - lekko rusza odnozami ) i tyle :)
ehh az pzykro takie cos czytac
Wiem jak wazny dla ciebie byl ten pajaczek....
Miejmy nadzieje ze wyjdzie z tego !!!
pozdrawiam !!!
krzdab2150
29-09-2012, 11:37
współczuję, miejmy nadzieję, że pająk doczeka wylinki. Słyszałem gdzieś nawet o karmieniu takich pajaków (nakłutym świerszczem). Ty ze świerszczami raczej poczekaj, spróbuj jej podsunąć pinkę jak się trochę polepszy.
PS: moja blondi właśnie wcina sporą mysz, którą przywizłem jej ze Szczecina. Piszę to dlatego, że obawiałem się czy nie jest za duża i czy nie porani mi pająka. Spoko - ma jeszcze zapas wielkości - mysz "niknęła" w objęciach Blondi...
RAMMSTEIN1
29-09-2012, 11:49
Niestety T. blondi padla :(((((, niedostrzeglem jednej rzeczy - miala ehh...nadgryziony...odwłok - gdy sie zorientowalem bylo za pozno ;((((
Warus ---> w razie czego, nie nasylaj na mnie mordercy - zrobilem co moglem ;-)
krzdab2150
29-09-2012, 12:10
współczuję
ii
ii
iiiiiiiiii
ii
ii
ii
ii
co za matol dawac takiemu pajaczkowi swierszcza ehhh..........
nie naskakujcie na niego - gdyby wiedział, to by tego nie zrobił... on na pewno bardzo przeżywa stratę pająka...
RAMMSTEIN1
07-10-2012, 18:08
coz...kazdemu zdarza sie wpadka w hodowli wiec wyluzujcie z osadami jezeli nie znacie Warus'ia ;)
T. blondi padła - cóz stało sie i nie zmieni sie tego, a w kazdej wpadce czlowiek czegos sie uczy i wynosi jakies doswiadczenie ;)
tak z ciekawości jakiej wielkości jest blondi po 1 wyl.
Rammastein-już mi weszło w nawyk pisanie wyl. a nie L:-) zawsze każdego poprawiałeś i słusznie:)
RAMMSTEIN1
09-10-2012, 16:20
ma 1 cm - moze troche wiecej, ladnego koloru - lekko "zielonkawego" i bardzo wlochata ;)
Nokeg ----> Gratulacje, robisz postępy :P:P
RAMMSTEIN1
09-10-2012, 16:28
albo troche wiecej - nie mierzylem mojej T. blondi, oceniam "na oko" :)
Hercules
15-05-2013, 08:12
Mogłeś kontrolować to co się działo w terarium:( Przkro mi