Zobacz pełną wersję : jeb...żywy pokarm
niedawno przyjechal do mnie malutki ptasznik dałem mu do jedzenia prasionki ale nie zauważyłem aby żerowal ,za to po 2 dniach znalazłem za to kawałek wylinki i poobgryzanego pajączka martwego już oczywiście
hm........trzeba bylo mu dac przecietego maczniaka, ale tak to juz bywa, czlowiek uczy sie na bledach, tylko ze za nasze bledy placa zwierzeta, oby bylo ich jak najmniej ;)
Wiem, że jest już troche za późno na pouczenia, ale pokarm wyciąga sie z terrarium gdy zwierze go nie zje, bo to sie właśnie tak może skończyć...
Szkoda pajączka :(((
Może z nastepnym bedziesz miał wiecej szcześcia (jeżeli planujesz tego nastepnego :))
Pozdrowienia
nigdy nie myślałem że ptaszniki żywią się zwłokami
ja swoje małe karmię martwym pokarmem, np zabitymi mącznikami z powodu braku małych owadów. ale jeżeli tylko mam okazje to zawsze podaje zywe owady.
Atrax Robustus :-)
03-10-2011, 14:19
Nie wszystkie owady moga pajakowi po wylince zrobic krzywde. Najgorsze sa swierszcze, ktore maja sklonnosci do drapieznictwa lub kanibalizmu.
Moj pajak je muchy i sie nie cacka. Je zywe i martwe.
Oczywiscie jak zblizaja sie oznaki wylinki, to na wszelki wypadek zabijam pokarm, zeby przez przypadek cos mu sie nie stalo.
To przynajmiej pasikoniki sobie pojadły :) Żartuje oczywiście i wiem jakie one mogom być niewyżyte-nieraz zle chwycony w ręke uje... mnie do krwi :-(. Szczególnie silnie gryzą te duże zielone, co wieczorami ćwierkają. No cóż teraz wiesz już przynajmiej czym nie karmić-życze powodzenia następnym razem
PAwcIO
Prosionki, a pasikoniki to zupełnie różne stawanogi.
Prosionki należą do lądowych skorupiaków (równonogów)...
blizej im do stonóg niż do pasikoników.
macie racje chłpy! ja już o tamtej porze senny bylem i zle przeczytalem:)
prasionki to nie pasikoniki cwaniaki
Alkaprim
22-11-2011, 14:20
prasionki? a co to? moze chodzi o prosionki?(tak slyszalem jak ktos mowil na rybika cukrowego-to takie male srebrne kruszynki...) to to gryzie? hmm w sumie cos musi jesc...
reveille
29-12-2011, 13:23
mam nadzieje ze wszyscy o tym pamietaja no ale... nie dawac bialych robakow legom /tak tylko pisze dla formalnosci