Zobacz pełną wersję : Amatorska hodowla gadów
Czy ta książka jest godna polecenia??
jest to dobra ksiazka ale ja bym bardziej polecil encyklopedie terrarystyki
KORSAKOW
10-01-2014, 14:04
obie pozycje zasługują na określenie rodem z Marka Niedzwieckiego: "Każdy przyzna że cienizna" moim zdaniem w polsko języcznej literaturze ogólno terrarystycznej nie ukazało sie nic godnego uwagi od czasów "Zwierząt w terrarium" C. Przybyszewskiego
Ej nie no KORSAKOW nie przesadzaj. Książka, o której mówi daid jest bardzo dobra, jest tam bardzo dużo ciekawych gatunków, które nie zostały opisane lub tylko w baardzo małym stopniu w "E.T.".
psycho997
11-01-2014, 10:24
to ksiazka jest moim zdaniem bardzo dobra poniewaz sam ja mam. jest tam opisanych 15 gat. żółwi 31 gat. jaszczurek i 33 gat. węży. żeby chociaz kazdy początkujazy z terrarystyka przeczytal te książke to by nie bylo postow "czemu moj wąż ma mętne oczy i czy on umiera". Polecam te literature poczatkujacym i nie tylko
KORSAKOW
12-01-2014, 08:37
Opisanie gatuku to troszke za dużo powiedziane, gatunki zostały pobierznie "liznięte"
korsakow dlatego nie nazywa sie to kompletne kompendium terrarystyki tylko encyklopedia.moim zdaniem encyklopedia jest lepsza niz Amatorska...
pozdrawiam
Dla początkujących dobra książka. A "Cyryla" moim zdaniem należy traktować jako klasykę którą trzeba przeczytać,ale np. przedstawiane tam rozwiązania techniczne są już mocno przestarzałe. No i opisy gatunków też wcale nie rewelacyjne.
Witam
popieram kolege książka Zwierząt w terrarium" C. Przybyszewskiego jest naprawde dobra
pozdro
Dosyć dobra, dużo dobrych zdjęć, opisy jako takie. Jeżeli interesujesz sie gadami a owadami i pająkami niekoniecznie to będzie dla Ciebie użyteczniejsza od E. T.
P.
czy w Amatorskiej Hodowli Gadów jest opis Felsumy Madagaskarskiej ???
Jest troche info ogólnie o rodzaju Phelsuma
Może komuś kto interesuje się owadami ale nie gadami, o tych drugich w E.T. jest raczej niewiele.
Co do A.H.G to jest tam parę knotów ale są też super zdjęcia, opisy również mniej popularnuch gadów i ogólnie przyjemnie się czyta - wiadomo ideałów nie ma.
P.