Zobacz pełną wersję : Zwierzeta w terrarium - Uwe Dost
Co warta jest ta ksiażka? Warto kupić czy lepiej sobie odpuścić? Proszę o wypowiedzi posiadaczy (szczęśliwych lub nie). Co w niej jest podane, jakość zarówno merytoryczna (wiedza) jak i edytorska (jakość i ilość fotografii), czy jest zetelna. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Adrian Furman -AdN-
06-09-2011, 16:47
przegladalem ja, sa tam informacje ogolne o hodowli poszczegolnch gat. moim zdaniem wiecej wyczytasz na www.
Dołaczam sie do opinii czytaj strony terrarium a więcej się dowiesz chyba ze wolisz oglądać obrazki
Pozdrawiam
OK. Dzieki za odpowiedż.
Już mam tę książeczkę. Miała po prostu smieszną cenę. Przejrzałem. Ładnie wydana, niezłe fotki, jezyk tez raczej ok. Same podstawy ale ładnie podane. No i masa błędów w nazwach zwierzat (całkowicie nowa nomenklatura zoologiczna!). Poza tym ok. Mi sie podoba. Nie fajerwerk, ale dobrze sie czyta.
Awikularia
14-10-2011, 05:31
Też sobie kupiłam tę książkę. Moim zdaniem jest ładnie wydana, szczególnie podobają mi się zdjęcia. Oczywiście, że są tam podane informacje podstawowe i na www.terrarium.com.pl jest więcej informacji. Tylko że nadal nie każdy ma dostęp do internetu. A tak można kupić książkę i kto wie, może do naszego grona dołączy kolejny zapaleniec?
Robert Sienkiewicz
08-12-2011, 04:16
Mam tą książkę! Jestem z niej zadowlony. Jest w niej wiele ciekawych informacji. Polecam ją dla amatorów i zaawansowanych hodowców zwierząt terraryjnych.
Robert S.
Też jestem posiadaczem tej książki. Książka jest ładnie wydana i jak na samo wydanie tania ale mniej więcej tu koniczą się jej zalety. Tak na prawde tylko troche przybliża nawt nie gatunki tylko rodzje zwierząt. Jest na przykład cały rozdzał o ogrodowcach (wężach) a nie ma nic o dusicielach. Jest też troche błędów jest napisane że zborzówka jest jednym z piękniejszych węży (kwestj gustu) i za razem jednym z najtrudniejszych w hodowli (bez komentarza). Jedyne jakie widze praktyczne zastosownie tej książki to może przydać się komuś kto chce zacząć hodowlę i zastanawia się jakie zwierze kupić. Bo przybliża ona niekture co ciekawe mniej popularne i rzadziej spotykane zwierzki.