Zobacz pełną wersję : Terra dla straszyków australijskich
Magnezja
08-01-2014, 08:39
Czy moge trzymać straszyki australijskie w szklanej kuli (takiej po rybce)? W niej straszyk będzie wyglądał na większego niż jest w rzeczywistości.
Magnezja
Nie mozesz, bo one wymagaja dobrej wentylacji, a takiej nie zapewnisz w kuli.
Saurus ma racje lepiej kup futboxa kosztuje duze 20 zł i bedzie mu wygodniej i lepiej.
Niedościgniony
08-01-2014, 15:17
Faunabox będzie najlepszy. Nie dość, że w kuli nie zapewnisz straszykom dobrej wentylacji to będą w niej miały za mało przestrzeni życiowej.
Pozdrowiaski
in fauna i kula wedlug mnie sa za male stanowczo dla doroslych straszykow!!!
Magnezja
09-01-2014, 01:20
A co powiecie na takie terra: http://allegro.pl/show_item.php?item=42981760
Drogie jak na ta wielkosc. I moze byc odorbine za niskie- nie wiadomo nigdy, jak wysoko polozone miejsce wybierze sobie straszyk na wylinke.
nio cena nie za tanie ale dla australiana ci napewno ci starczy ja bym jeszcze tyllną szybkę i suficik wykleił korkiem. A co do miejsca zawsze może wybrać za nisko naprawdę widziałem w zoologicznym sklepie australiana w średnim futboksie był jeden i przechodził wylinki nawet sporo jajek się dochował właściciel.Ps uważam że miejsca powinnien mieć doś i proszę się nie sugerować ostanim zdaniem bo tego nie popieram. Ale tak wykonane tera będzie dobre dla straszyka jak na alegro.
Terrarium odpowiedniej wielkości. Dobrze byłoby wykleić jedną ze ścian korkie lub korą, a na samej górze przymocować jakieś gałązki.
Magnezja
09-01-2014, 11:57
A widzieliście gdzieś może tańsze terra o podobnych wymiarach? Bo ja już w kilku zoologach byłam i nigdzie podobnej wielkości terrarium nie spotkałam. A może ktoś chce sprzedać?
tak między nami ze szklikiem można się targować na e-mailu
ja kupowałem 10 terrari 20x20x20 wyłożonych korkiem z tyłu i miały kosztować 35 zł/szt ale się potargowaliśmy i kupiłem po 26 zł ale ja brałem 10 :-)
szklik robi świetne teraria i go polecam
PilotHawk
14-01-2014, 01:44
nie radziłbym dawać takiego terra. Najlepiej dla australijskich kup wysze terra niż nirzsze najlepiej w kształcie prostokąta.