PDA

Zobacz pełną wersję : Roślina dla straszyków

djtommi
30-09-2013, 13:03
Witam
Chcialbym sie dowiedziec czy sa jakies gatunki roslinek dla straszykow australijskich (najlepiej dla mlodych) ktore sa na tyle male zeby mozna bylo je hodowac i karmic nimi straszyki w zime. Nie mowie tu o samych galazkach jezyn czy czegos bo dosyc daleko mi do lasu:(

pozdrawiam
Tomek

Saurus
30-09-2013, 14:10
straszyki australijskie? TYLKO jezyna lub akacja, po np salacie i innych rzeczach (nie pamietam po czym, chyba po debie i czyms jeszcze) czesto padaja. To nie patyczaki rogate ktore moga jesc cale zycie fikus :)

sqqter
30-09-2013, 15:43
Przepraszam że się czepiam ale Saurus napisał

> TYLKO jezyna lub akacja, po np salacie
> i innych rzeczach (nie pamietam po czym, chyba po debie i czyms
> jeszcze) padają

Hmmm.. Dąb jest niekiedy lepszy niż jeżyna. Naprzykład Heteropteryx dilatata niezje Ci od tak jeżyny woli dąb. Liśćce też znacznie wolą dab niz jezyne. Nawet jezeli popatrzyc by na skladniki mineralne dab jest o wiele bardziej wartosciowy.

do tego arsenału dodam:

B. zdrowym urozmaiceniem diety jest.... Rhododendron sp :)
Malina
Dąb
Truskawka (moje wpierdyndalały jak tralala).

Pozdrawiam
Sqqter

KLIK
30-09-2013, 16:13
Moje najlepiej jedzą właśnie dąb czerwony.

jacekk20
02-10-2013, 07:32
a co wy na pietruchę, moje czasami próbują, ale nie sprawdzałem na dłuższy czas, bo jadą od małego na jeżynie

pozdrawiam

Snapek
02-10-2013, 11:20
Ja bym nie radził pietruszki bo słyszałem o niej
dużo złych rzeczy i często po niej padają

jacekk20
03-10-2013, 06:36
no właśnie nie jestem całkiem pewien, ale możliwe, moim strazykom podsuwałem pietruszkę , ale ogólnie to jadą na jeżynie, ale właśnie nie wiem czy do końca zimy będę miał jej na tyle żeby wszystko wykarmić (jak ktoś chce wiedzieć co mam na myśli to niech zajrzy w mój profil na tej stronie)

a jak ktoś wie co można chodować w domu bez problemów dla straszyków, to niech coś napisze

pozdrawiam

Arachne
03-10-2013, 17:03
trzykrota....:)zobacz tez susszone liscie rózy i dębu

42d3e78f26a4b20d412==