PDA

Zobacz pełną wersję : problem z jajkami rogatego!!!!

hanzel
04-08-2013, 05:00
W jaki sposób znaleść jajeczka patyczaka rogatego w torfie!! Przypatruje sie uważnie ale nic nie widze!!! Czy jezeli przeocze jajeczka to jest jakaś szansa na wyklucie młodych???

Dark Raptor
04-08-2013, 05:08
Szukaj dokładnie, są malutkie i dobrze się maskują (lekko podsuszone robią się szarawe i dobrze je widać) :)

Jeśli możesz, zrezygnuj z podłoża. Ja trzymam swoje bez tego, może być wtedy problem z właściwą wilgotnością, ale od tego jest codzienne spryskiwanie terra. Dzięki "czystej podłodze" nie ma problemu z wybieraniem jajek, no może jest mały jeśli zgromadzi się już dużo odchodów :)

Jeśli nie przesuszysz podłoża, nie rozwinie Ci się pleśń i nie przechłodzisz go, to powinny Ci się wykluć.

Sebastian Kujath
04-08-2013, 05:38
>Jeśli możesz, zrezygnuj z podłoża. Ja trzymam swoje bez tego, może być wtedy >problem z właściwą wilgotnością, ale od tego jest codzienne spryskiwanie terra. >Dzięki "czystej podłodze" nie ma problemu z wybieraniem jajek, no może jest mały >jeśli zgromadzi się już dużo odchodów :)

Ja klade na dno papierowy recznik, ktory jak jest mokry to da sie ulozyc zupelnie na plasko. Wszystko na nim widac, a z wilgotnoscia nie ma problemu bo taki recznik calkiem dobrze ja trzyma. Plesn mi sie jeszcze nie zdarzyla. A gdy sie zabrudzi to z wymiana tez nie ma problemu :)
pozdrawiam
kujacik

KRZYCHU
29-08-2013, 14:22
ja bym ci polecił ligninę u mnie przy dość wyskokiej wilgotności zero pleśni:]

42d3e78f26a4b20d412==