Zobacz pełną wersję : Patyczak olbrzymi
Witam
Mam troszkę głupie pytanko chodzi o to co one jedzą ? Dostałem wczoraj jednego i nie wiem za abrdzzo co on je ..... w opisach pisze że liście buku :( niestety teraz chyba uich nigdzi enie znajdę ....... wiec czy mogę im dać cos innego , tak aby mu nie zaszkodziło .
Sorrki już mi się wszytko pogiełbasiło .... maił być Liściec olbrzymi :) sorrki
Predator
17-02-2013, 04:14
Dąb, (jak masz młodego to daj Jeżyne), irga, leszczyna
Ej zaraz jeszcze jedno............. rośnie to już ............ a jak nie to co mam mu dać ??? :( Wiem może wale głupie pytania ale wogóle z tej dziedziny nic nie wiem :( .. proszę o pomoc
z ich żywieniem jest bardzo ciężko, z tego co słyszałem to dąb albo jeżyna i nie można mu już dawać nic innego, bo prawdopodobnie nie przeżyje zmiany pożywienia
No dobra ale jak mama mu dać Dąb albo jeżynę ... której jeszcze nie ma ??? :(
i o to chodzi, liśćce są wogóle trudne w hodowli i do niej trzeba się przygotowywać dość długo, w lato nagromadzić pokarm i zamrozić, więc dla tego uważam że to był lekki błąd kupować liśćca jak nie ma jeszcze pokarmu i się nie było przygotowanym.
Ale i tak życze powodzenia
Ale ja go nie kupiłem tylko dostałem ................. i chiałbym go zachować przy życiu ........... wiec już nie ma dla niego ratunku ???
Poszukaj zimozielonej jeżyny gdzieś po lasach/ogródkach działkowych/parkach.
Ewentualnie spróbuj mu podać liście truskawek.
A jeszcze jedno ........Jak długo moż nie jeść ???
Jeśli jest przed wylinką, albo zaraz po może nie jeść nawet tydzień. Dlaczego nie zapytałeś się osoby od której go brałeś czym ona karmi liśćce i skąd bierze pokarm??? Po co w ogóle go brałeś nie wiedząc czym go karmić? Poszukaj czym prędzej jeżyny, na pewno jest, bo sama cały czas karmię nimi owady.
Nirvana182
07-03-2013, 09:16
dawaj mu jerzyne, liscie truskawki...
Jak nie masz w okolicy zimozielonej jeżyny zagdaj z jakimś hodowcą mieszkającym w poblizu - może zamroził jej trochę.