Zobacz pełną wersję : POMOCY !!!!!!!!!!!!
rastaman
12-01-2013, 01:56
moje patyczaki nie chca jesc!! podawalem im na poczatku liscie truskawet a teraz ilscie bluszczu, lecz bluszczu juz nie jedza. prosze o pomoc. one zaczna wkoncu to jesc?
Foxtrott
12-01-2013, 02:03
jesli bedziesz zdesperowany to daj salate, ale najpierw dokladnie umyj liscie pod bierzaca woda.
ja tak karmie w zimie od wielu lat i wbrew powszechnym opiniom, ze salata moze byc zabojcza nienotowalem zanego niewyjasnionego zgonu
tak samo z liścmi pietruszki - znam ludzi, którzy na samej pietruszce prowadzili gigantyczne, wielopokoleniowe kolonie
Co to za gatunek patyczaka?
Foxtrott
12-01-2013, 04:53
chyba extradentata, przynajmniej tak ma w profilu;)
Liści bluszczu Ci nie ruszą, truskawki powinny jeść. Przez ile dni nie chciały jeść liści truskawek?
Moze sprobuj mu dac zdzblo dobrej swiezej trawy z Twojego nicka wnioskuje ,ze Ty tez ja lubisz...
rastaman
12-01-2013, 08:28
sa to patyczaki rogate
rastaman
12-01-2013, 08:29
przez oklo 2-3 dni nie chcialy jest truskawek lisci po kupieniu, dopiero potem zaczely jesc, ale teraz daje im bluszcz
To nie rozumiem w czym problem. Skoro zaczęły jeść liście truskawek, to dlaczego zmieniłeś im to na coś innego?
rastaman
12-01-2013, 09:48
bo jest zima a ja nie mam za duzo tych truskawek. jak ide po te liscie to mnie szlak trafia. musze rozgrzebywac snieg, a jak juz jakies znajde to jakies uschniete albo (#*$^@#^*%
idź do hipermarketu i kup sobie żywą melisę lub mięte i karm tym
i jadaj mniej suropwego mięsa, bo strasznie pobudzająco to na Ciebie wpływa ;)))
rastaman
12-01-2013, 14:18
nono tylko ze ja mam najblirzszy 90km odmnie.....
Trzeba bylo sie zastanowić nad tym przed kupnem........ no cóż... jeśli niem truskawki to pozostaje jezynka zimozielona...... ew. trzykrotka ale tym sie da wykończyć patyczaki.....
Foxtrott
15-01-2013, 03:18
haha, no bez przesady, u mnie zala zime patyki jedza trzykrotke glownie, a do tego suszony dab i salate.
Wszystko prawda. Spróbuj przez dłuższy czas karmić patyczaki rogate TYLKO trzykrotką...
U mnie wszystkie całą zime jedzą truskawkę i nie narzekają :)))
No truskawka jest ok. I nawet universalna.
papepierropierog
27-01-2013, 10:36
daj jeżynke lub stary głóg...