PDA

Zobacz pełną wersję : ech...musze to napisac

ława
01-05-2014, 16:22
Oczywiście kiedy pojawia się "nowe zwierzątko :)" w domu matula obrzuca mnie tysiącem pytań

ja jej powtarzam codziennie ,ale on powiedziała ,że lepiej byłoby gdybym naprawde sie spytał i żebym pokazał jej ten post

TAK WIĘC PYTAM

chociaz według mnie to idiotyczne pytanie

czy modliszki roznoszą jakieś afrekyńskie duperele (choroby)

no ale wedł€g mnie to jes już kretynstwo bo jak taka bakteria miała by się do ciebie dostać

ale zrozumcie ;] moja mama jest bardzo uczulona na punkcie chorób :/
nie moge napisac dlaczego bo ona to bedzie jutro czytac ;]

metuchen
01-05-2014, 18:23
Jak dlugo mam modliszki jeszcze nigdy nie mialy zadnych chorob ani ja. To sa jedne z najczystrzych zwierzat jakie znam.

Keplianica
02-05-2014, 00:54
Modliszki pozostają na uboczu przenoszenia chorób groźnych dla ludzi co jest raczej normalne- człowiek nie jest ani gospodarzem modliszki, ani tez ich z reguly nie jada.
Modliszki mogą przenosić pasożyty owadzie, niegroźne dla człowieka, jednak zabójcze dla samego owada. Uogólniając: każdy chyba gatunek ma swojego pasożyta ale w tym wypadku są one niegroźne.

dr1zzt
02-05-2014, 02:18
E tu lekko przesadzasz :)
Same modliszki moze i sa czyste, ale brudza okropnie dookola szczegolnie wieksze gatunki.

Keplianica
02-05-2014, 05:01
W porównaniu z innymi zwierzątkami są wyjątkowo czyste. Kupę robi każde zwierzę, każde też brudzi przy jedzeniu ;) Ale poza tym inne ślinią się, lenią, sikają, mają pchły itd ;)

wh6fxe
02-05-2014, 14:05
Co prawda to prawda. Zwroc uwage ile czasu poswiecaja na czyszczenie sie po posilku. Nawet jesli dotkniesz jej odnoze palcem to po chwili bedzie je czyscila (bynajmneij moja tak robi)

dr1zzt
03-05-2014, 05:31
Tak jak mowie... same owady sa czyste... Ale dookola siebie sraja niemilosiernie, nie mowiac o szczatkach po zjedzeniu.. nie odwracaj kota ogonem.

42d3e78f26a4b20d412==