Zobacz pełną wersję : Moja modliszka ...
Wlasnie wruclem ze sklepu z moja piekna zielona S.gastrica.
zauwarzylem tylko ze wogule nie interesuje sie swierszczem podkladalem go jej pod "nos" a ona go olala.
czy to normalne ?w pudeleczku w którym ja kupilem znalazlem do polowy zjedzonego swierszcza .
Pozdro.
nie jest głodna to nie je, zjedz 4 schabowe z kapustą a ja ci kremówke podłoże. Poczekaj ze 2 dni to cos zje. To normalne
no spox nie panikuje tylko chcialem sie zapytac :]
ale smiesznie sie patszy chyba juz z godzine na swierszcza nie odrywa od niego wzroku
moze chce sie z nim zaprzyjaznic
Dobimetal
07-01-2014, 14:41
Tak to z nimi już jest:) Jest już nazarta do granic wytrzymałości ale oka z resztek nie spuści:) Sam tak miałem z moimi L3 najadły sie muszek a potem już zamiast jeść to usmiercały je i wyrzucały na dno pudełeczka.
Mozesz jej wpuścić żywego swierszcza albo coś co sie rusza to na pewno jak zgłodnieje to go zszamie.
Pozdrawiam!
tylko ze ona ma chudy odwlok ...
pytanie... która to moze byc wylinka ok3 cm.
i kiedy ja wsadzic do pelnometrzazowego terra ( 25 x 15 x 20 ) ??
leviatan
08-01-2014, 03:57
25 / 15/ 20? troche za mało jak na gastricie powinno byc wyższe o 5 cm chociaż ja bym wolał wyższe ;) jak będzie miała zalążki to możesz ją wsadzić tzn ok 6-7 wylinki :)
no mam jeszcze takie ok. 50 x 50 x 40 jak bendzie wiekrza to moge ja tam wsadzic
TerrarystaTerrorysta
08-01-2014, 05:15
A modliszki są nago- czy okrytozalążkowe?
:P
leviatan
08-01-2014, 06:22
te z kolei za duże ;) najlepsze by było 25/25/ 30 -40 chociaż ja mam 25 i wystarczyło ale wolałbym większe ...
wlasnie wpiernicza swierszcza :)
zjadla go troszke prawie wszystkie nogi a on sie wyrwal i uciekl
W którym sklepie w Warszawie ją kupiłeś?
heh zostala tylko 1.
w kakadu na targówku jest takie centrum carfure i poszukasz tam kakadu a modliszki sa przy kasie obok pajaków .
sam dowiedzialem sie o tym od Vanaloona .
Miałem prawdopodobnie tą modliszkę co Ty Wojtyla (chodzi mi o tego wlasnie konkretnego osobnika ;) :)