Zobacz pełną wersję : jakiej płci jest ta modliszka?
jest to modliszka chinska l3 albo l4
Wydaję mi się, że samiec.
mnie sie wydaje ze samica...:/ fotka niedokladna...
dominik1
24-09-2013, 11:22
w związku z jakością tego zdjęcia można tu stwiercdzić tylko jedno : nieda się z tego zdjęcia rozpoznac płci zeby to zrobić potrzebne będzie ostre zdjecie na którym będziemy mogli zobaczyć szczegóły zwłaszcza koniec odwłoka!
samiec 100%, moge naliczyc co najmniej 7 segmentow (u moich tenoder ten 8 jest na razie waziutki, jak beda duzze bedzie bardziej widoczny), a 7 to juz za duzo na samice.
hmmm
ruznie to bywa
nigdy niebadz pewny w 100%
do tego faktycznie potrzeba dokladniejszego zdjecia...
Dzix, ale wieksze prawdopodobienstwo ze mam dwa samce :(
zrobie lepsze zdjecie i podesle jeszcze raz.
Tak masz 2 samce jak sie wptrzycie to widac dokładnie!!
Foxtrott
25-09-2013, 07:45
strasznie niewyraźna fota ale chyba smiec.
po dokladnym przygladnieciu sie rowniez moge stwierdzic ze to samiec..
Ja się naliczyłem w obydwu przypadkach po osiem segmentów i mam 90 procentową pewność że to samce
a ja 100% tyle ze to chyba jeden i ten sam osobnik- tak wynika z tego, co napisal SIDok
to jest samiec bo na samice ma za maly odwlok!!!
eee... pierzu samice wcale niemaja wiekszych odwlokkow -moze maja szersze (chociaz u tego gat. i w tym stadium rozwoju to prawie niezauwazalne...!)a co do dlugosci to nawet przeciwnie...
dzix, tak to jest jeden osobnik, mam jeszcze jedna ale potym co mowicie to tez chyba samiec. za pare dni powinien sie stal l3 albo 4 to zamieszcze tez dla pewnosci na forum... kurde szkoda jak by byly dwa pedaly :(