Zobacz pełną wersję : S. Gastrica
Mam modliszkę S. gastrica L4 i według tego obrazka http://www.modliszki.com/faq.php jest to samczyk bo ma 8 segmentów i takie rożki na końcu odwłoka. A moje pytanie to czy to się jeszcze może zmienić czy to już na pewno jest samczyk? I jeśli to na pewno samczyk to, w jakim wieku musze kupić samiczkę, aby on spokojnie dożył do momentu jej dojrzałości?
dominik1
19-08-2013, 12:09
to się już nie zmieni samiec pozostaje samcem do końca rzycia chyba zeby mu zabieg zrobić
dominik1
19-08-2013, 12:10
a pozatym samica też ma takie różki z tego co ktośmi odpisał pare postów niżej
samiczka niemoze byc młodsza niż samiec bo wtedy samiec nie ma szans doczekac jej gotowsci. najlepiej jak kupisz samiczke troche starszą niz samiec np. o 2-3 wylinki. takiego samego wieku tez moze byc ale samca wtedy musisz karmic znacznie mniej i i trzymac w chłodniejszym miejscu.
dominik1
20-08-2013, 07:32
jak chcesz to ja mam samiczki l4/5/6 gastric mozemy się dogadac
dominik1 a w jakiej cenie jak z przesylką od kogo je brales i czy zdolal bys wybrac ze dwie samiczki
interesowaly by mnie te L6
dominik1
21-08-2013, 05:08
zdołałbym wybrac i to nawet z pewnością brałem je od zaureusa jakieś 2 miechy temu jako świerzy wylęg mam 11 samic i tylko 3-4 samce co do ceny dogadamy się tj za dwie 25zł z racji tego ze durzo mnie kosztowały świerszcze lub jesli masz chodowle karmową to z chęcią wymieniłby się na dorosłe samice świerszczy wysłyłka moim zdaniem najlepiej list prirutetowy to będzie 3 zl a co płatnościu to pasowało by mi zeby to było w podobny sposób bo niemam konta