Zobacz pełną wersję : początek z przygodą
chris.smithi
06-04-2013, 12:49
Witam
Chciałem rozpocząć przygodę z modliszkami.(właśnie przeglądam stare posty i FAQ). Na pierwszą modliszkę qpie chyba gwinejską. Ale chciałbym usłyszeć wasze opinie. Tzn Jakie gatunki byście mi polecili. Mam jeszcze jedno pytanie, hoduje ptaszniki, biore swojego pajączka na ręce i zastanawiam się czy modliszke można wziąść na ręke. Dzięki z góry za odpowiedzi .
Modliszki można brać na ręce - oczywiście delikatnie ;) .
generalnie w przeciwienstwie do ptasznikow...
chris.smithi
07-04-2013, 04:32
Mantid masz może gwinejskie na sprzedaż?? I w jaki sposób brać modliche na ręke??
Predator
07-04-2013, 05:47
Kładziesz przed nia rękę i lekko popuchasz, sama wejdzie. Tylko uważaj, młode lubią skakać! Często swoje biorę na rękę jak je karmię, lubie obserwować z bliska :)
chris.smithi
07-04-2013, 08:03
dzięki. a ile kosztuje mała modliszka
za taką s.gastrica l1 niewięcej niż 5 zł
chris.smithi
07-04-2013, 13:04
a ma ktoś na sprzedaż, ewentualnie modliszke zwyczajną
Możesz sobie upolować modliszke na wsi na gorącym polu gdzie jest mnóstwo trawy:))) Ale tylko jeden gatunek chyba zwyczajna??
Z tym polowaniem to życze powodzenia :D Na polowanie wybierz się do sklepu,albo upoluj jakiegoś sprzedawcę z forum.
chris.smithi
08-04-2013, 07:28
to właśnie poluje na jakiegoś forumowicza :]
Pshemo nie zachecaj innych do chwytania gatunku objetego scisla ochrona! Jest to nasz jedyny polski gatunek wiec zostawmy go w spokoju. Tym bardziej ze wystepuje na stosunkowo niewielu regionach Polski