Zobacz pełną wersję : mam duze terrarium 2m chcę wpuśić modliszki
Mam duże terraium i chciałbym hodować w nim modliszki lub straszyki moglibyście mi coś podpowiedzieć. Dla przykładu ile mógłbym ich naraz trzymać w jakiej, temperaturze i czym je karmić? No fajnie byłoby mi coś powiedzieć o wystroju. Z góry dziękuję.
MataManX
09-01-2013, 08:04
dla modlich za duże dla straszyków może być ale pokarmu byś musiał mase dać żeby nie miały problemów ze znalezieniem go zdechną z głodu zanim go znajdą <lol>
W takim terra moglbys zalozyc hodowle kilkudziesieciu-kilkuset straszykow dowlonego gatunku. Albo nawet lisccow, wybierz sobie jakis interesujacy gatunek, opisy masz na www.phasmodea.prv.pl
Co do modliszek to moim zdaniem nie warto poświecać takiego dużego terra na jeden okaz... ;-)
MataManX
09-01-2013, 15:02
można chcieć jej tyle poświęcić ale ona poprostu nie znajdzie jedzenia na tak dużej powierzchni
2 m to znaczy dwa metry?? O w ...... . To moze pomysl o jakimś weżu albo dużej jaszczurce. Napisz ile litrów ma to akwarium!! I zapomnij o modliszkach. Chyba ze je podzielisz.