Zobacz pełną wersję : MODLISZKI!!!!!!!!!!!!!!
WItam! Poszukuje chodowcow modliszek ktorzy maj juz doswiadczenia w hodowli.Chcialbym wysluchac rad jakis na temat ich hodowania i jakie sa dobre dla poczatkujacego.Chcialbym zaczac hodowle tylko nie wiem ile modliszki kosztuja.POZDRAWIAM<sorki za bledy>:))))))))))
Na pocżątek powinieneś sprawić sobie jakiś gatunek Sphodromantis, są stosunkowo duże, nie ma problemu z ich karmieniem, nie musza miec tez specjalnych warunków.
Wystarczy pojemnik 20x20x20 cm, troche torfu lub torfu z piaskiem na dnie, jakaś roślinka i trochę patyków. Temperatura w granicach 25-30 stopni i umiarkowana wilgotność (raz na kilka dni troche spryskaj wodą ale bez przesady).
Jako pokarm muchy, swierszcze karaczany (oczywiście tylko żywy pokarm).
To takie podstawowe i bardzo ogólne informacje ale na początek powinny wystarczyć - jeśli masz jakieś bardziej konkretne pytania to wal smiało.. Myślę że będe mogł Ci jakoś pomóc, wprawdzie do tej pory hodowałem tylko około 60 gatunków (jest ich ponad 2300 ) ale udało mi się zdobyć trochę doświadczenia...
pozdrawiam
WItam dzieki za porade.mam jeszcze jedno pytanko a wlasciwie dwa.Czy masz moze ta modliszke?Podaj swoj nr gg to jeszcze pogadamy.Pzdrawiam
przykro mi ale nie uzywam gg....
Nie mam wtej chwili zadnych modliszek typu Spodromantis ale mysle ze nie bedziesz mial duzo problemu ze znalezieniem ich w sklepach.