Zobacz pełną wersję : modliszk-skrzydla
mam pytanie jedna z moich s. gastrica przeszl ostania wylinke-chyba, ma widoczne skrzydla tylko ze te skrzydla nie przylegaja do ciala, a "odstaja", nie wiem czy to jest normalna, mam je od 2-3 cm malenstw :)
Musialbym zobaczyc. ale nie zawsze modlsizka moze zrzucic dobrze wylinke. ale skrzydla do niczego nie sa potrzebne modlsizka w niewoli. ja bym sie nie przejmowal :)
POZDRAWIAM ADEMAR
masz prawdopodobnie za sucho i za zimno - skrzydla wyschly i zesztywnialy zanim zdazyly sie "napompowac" i wyprostowac.
Nawilz podloze to powinno pomoc (temperatura tez powinna wynosic 24-26°C)
hm...moze troszke za sucho ale terraria ogrzewam kablem i to stad :(
dzieki Jadziu :)
bywa....
Tak jak Jadzia mowi moglo byc za sucho - albo po prostu miales wadliwy egzemplarz... Jeśli bardzo sterczą na boki to będą jej pewno przeszkadzać. Możesz je przyciąć w sumie i tak są niefunkcjonalne a owadowi będzie łatwiej się ruszać.
wlozylem ja teraz do terrariu z lisccami, to terra jest duze ona ma sowoje "pudeleczko", tam jest bardzo wilgotno i cieplo, moze pomoze, zdziwilem sie bo wczesniejsze wyliknki przechodzila bez problemu, z reszta jak pozostale
Myślę że bedą jej smakować...
Przraszam niedoczytałem...
Po ostatniej wylince nic jej wilgoc juz nie pomoże, będzie jaka jest....
Nadmiar wilgoci może jej bardziej zaszkodzic niż pomóc,
oki dzieki, to ja wyciagne :), trudna bedzie sobie tak zyla, te skrzydla to jej normalne odciac, nozyczkami oczywiscie male kawalki zostan nie przy samym ciele tak ?
dokladnie - jesli uwazasz ze beda jej przeszkadzac to utnij...
to samiec czy samica ?
zamieszczam jej zdjecie (sorki za jakosc)
Troche trudno rozpoznac plec na podstawie tego zdjecia....
Masz jakies zdjecie na ktorym widac odwlok ?
Alkaprim
23-11-2011, 18:12
to pokrywy odstaja, zklej je:) serio, bedzie ladniej niz z ucietymi, a po tygodniu pewnie jak je rozkleisz to pewnie beda juz ulozne i nie odskocza na boki.