Zobacz pełną wersję : Kaktus u Geka Lamparciego
Czy moge mlodemu gekonowi wstawic kaktusa do terrarium ?? Jak mylicie czy moze sobie zrobic krzywde?? Inne roslinki raczej odpadaja bo swierszcze sie za nie biora bardzo szybko. z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ.POZDRAWIAM,KUBA !
świersze wezmą sie za kaktusy, ominą kolce i zaczą je chrupać, chyba ze dać tam takie o drobnych kolcach ale takie są niebezpieczne dla geczka, sprubuj dać tam "głowę Starca", może świerszcze nie przejdą przez jego włosy, (gdyż kaktus ten ma gęste futro zamiast kolców)
WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ.Czekam na kolejne od hodowcow lamartow,jakie macie roslinki w terra ?
u mnie jest ceropegia wooda i grubosz hobbit, ale ja tam nie trzymam świerszy, ja je trzymam w osobnym terra :)
jwszcze aloes powinien być dobry - świerszcze hyba nie zjedzą bo ma niesmaczną skurke :]
hehe, świerszcze mogą zjesć nawet niedopałki papierosów, wiec na aolesa też się skuszą :)
Karmiles niedopalkami ?? 0_o moj dorywa swierszcze najczesciej jak obgryzaja kupke alboco dlatego zawsze jedno suche gowienko zostawiam w terra mojej gekonicy (dzisiaj to odkrylem ze to gekonica :) )
Zasadniczo mam duze terra i chcialbym mu jakas zywa roslinke posadzic,czemu ma miec tylko sztuczne.Wogole zrezygnowalem juz ze wszystkich sztucznych dodatkow i w miare mozliwosci wszystko bedzie naturalne.Jak kupuje swierszcze to wrzycam mu na poczatku tygodnia 7 sztuk i one sobie w terrarium zeruja.Tylko problem jest taki,ze juz mi jedna roslinke wykonczyly :(.Zastanawiam sie nad tym czy nie zalozyc specjalnej miseczki z pozywieniem dla swierszczy ??!! Moze to bedzie dobre rozwiazanie mojego problemu ?? POZDRAWIAM,Kuba!
hehe, nie, nie karmiłem ale oglądałem w televizji :)