Zobacz pełną wersję : Jakie rośliny dla żółwii czerwonolicych?
Mam dylemat, jakie mogę umieścić rośliny w akwa dla dwóch zółwii czerwonolicych, żeby nie zaszkodziły żółwiom ani gupikowm, które trzymam na pokarm dla żółwii.
Mam moczarkę, ale jakie jeszcze inne rośliny polecacie?
żywe rośliny szybko zostaną przez żółwie zniszczone.. polecam sztuczne
chociaż często je odczepiają
Wiem:P. jednak wole prawdziwe, bo się tak fajnie ruszają w wodzie i są takie wiotkie, a sztuczne wydają mi się takie sztywne.
Jakie mozecie polecić prawdziwe??
pozdro
Myślę, że tanie i dostępne. Ja włożyłem salvinię i po paru dniach była poszarpana zupełnie. A nie zjadł łobuz, nie je roślin.
Teraz planuję posadzić ciborę (tzw. papirus) hydroponicznie i zabezpieczyć przed zniszczeniem (jeszcze myślę jak)
może doniczkę daj ceramiczną (aby nie wypływała) oblep ją fugą i poprzylepiaj drobne kamyczki lub żwir i tam posadź ciborę, aha i jeszcze jedno doniczkę wybierz taką aby jej krawędzie wystawały 5-6cm nad powierzchnię by żółwie się nie dostały tam, i pamietaj cibora to roślina na krótki czas w terra bo rośnie jak szalona, ja z 30cm sadzonki po 2 latach otrzymałem 1,5 metrowego giganta :)