Zobacz pełną wersję : myszy z rodowodem?????????
slyszalem ze sa myszy z rodowodem czy to prawda czy mozna je ghdzies kupic ile kosztuja???? ma ktos takie myszy na sprzedarz moze ktos hoduje??????
Tak są. Ceny w zależności od jakości i odmiany 20-80 zł. Sprawdź http://miceclub-poland.org/
Ja hoduję ale nie mam na sprzedaż.
dzieki mordd jak masz moze na kompi rodowod jak wyglada nie chce zeby mnie ktos oszukal jak bym kupil taka mysz
Nie mam, mam tylko na papierze. Jest tylko jedna organizacja wystawiajaca rodowody, daleko jej do doskonałości, w rodowodach są liczne błędy i idiotyzmy. Ale raczej nikt cię nie oszuka.
aha dobra dzieki jeszcze jedno czy hodowle trzeba jakos zarejestrowac i czy sa jakies wymogi ktore musze spelnic??????? czy ktos takie myszy kupuje jest na nie zbyt????
Nic nie musisz:) Ktośtam pewnie kupuje, głównie nowe odmiany, ale to jest towarzystwo wzajemnej adoracji, z którym doczynienia mieć nie chcę. Ja kupuję wyłącznie interesujące mnie odmiany a potem karmię młodymi węże. Jak sam rozumiesz nie wiem za wiele o tym rynku. Wesołej zabawy :)
wiesz co ja tam nie musze kupowc myszy z rodowodem i dawac na karme bo mam normalne na karme a chcialem sprzedawac z rodowodem wiesz zawsze mozna cos zarobic)
czemu nic nie chcesz miec wsulnego z nimi
Poznasz to się dowiesz czemu:) Jeśli masz zamiar traktować to zarobkowo to się zawiedziesz, to nie jest towar rozchwytywany na pniu....
Pituophis
13-06-2014, 14:19
Potencjalnie jest, i to bardzo, ale w tych samych cenach co sklepowe( przekonałem się:)). Natomiast gorąco zachęcam do używania jako karmy, są 2 razy większe od normalnych( 4 razy większe od sklepowych:)). Rosną odrobinkę wolniej , ale są plenne. Jeszcze lepsze są krzyżówki 3/4 rasowej, 1/4 DOBREJ zwykłej- sypią po 15 młodych, dlużej żyją( rasowe są dosyć wsobne, przez to słabsze) a wyglądają identycznie.
aha ale nie wygladaja tak samo wiesz ile jest omian barwnych to sie w bani nie miesci
wiec co polecacie kupic parke czy tylko samca??????
Moim zdaniem wystarczt tylko samiec. I tak kupiłbyś rodzeństwo lub bardzo blisko spokrewnione myszy. Kup samca i połącz z kilkoma samicami z różnych źródeł. Oczywście to co otrzymasz rodowodu mieć nie będzie, na pewno jednak będą to większe i ładniejsze myszy. Ja początkowo kupiłem kilka, teraz raz na jakiś czas dokupuję nowe samce jeśli chcę wprowadzić jakieś nowe ubarwienie. Mam zarówno "rasowe" bez mieszania z nierasowymi jak i mixy o różnych proporcjach. Jako kormówka mixy są idealne a ja mam frajdę dodatkową jak widzę ogłoszenie: "nowość, po raz pierwszy w ofercie takie ubarwienie".....a ja identyczymi lub nawet ciekawszymi karmię od roku :)
Mam wrażenie, że faktycznie wolniej dorastają do maksymalnej wielkości, ale rozmiary "konsumpcyjne" osiągają szybciej. To tak dla zasady, żeby nie myślał ktoś, że dłużej będzie czekał na gotowy pokarm:)