Zobacz pełną wersję : zapobieganie
Theraphos
19-04-2014, 07:31
Czy sa jakies sposoby aby zapobiec masowemu padaniu świerszczy?
Kupiłem na giełdzie kilkadziesiąt i wolał bym żeby nie padły;)
Mają sucha kocia karme , miseczke z woda,wytłoczki od jajek, troche ziemi.
nie rozumiem... wystarczy że będziesz im dawał codziennie świerze mlecze i będą żyły normalnie. Nawet sucha karma i ziemia nie są im potrzebne do szczęścia (chyba że chcesz mnożyć)
jak beda jadly same mlecze to moga sie zjadac
Nie sadze zeby dalo sie cos poradzic na masowe padanie... Mi juz 3 proba hodowania tych malych bydlakow spelza na niczym. Szybciej sie zjedza i padana bez wiadomych przyczym niz dorosna. Nie lubie juz swierszczy:( Wole karaczany:)
a mi się w wiadrze mnożą jak oszalałe i żyją dobrze całymi pokoleniami ;) jako podłoże mają torf, jedną wytłoczke dopasowaną kształtem do dna, a przez lato dostają tylko suchy pokarm dla ryb, liście mlecza i jeżyny i raczej nic innego ;) nie mają żadnej miseczki z wodą (w tej chwili nie mam dorosłych, więc nawet nie zraszam wiadra wodą) i żyją świetnie, mnożą się i wcale nie ma kanibalizmu zbyt dużego ;)
Dark Raptor
19-04-2014, 16:16
Mi nie padają od dawna... na szczęście. Nie stosuję podłoża, tylko "wylęgarkę". Dobra wentylacja, wysoka temperatura, dużo białka... i wszystko działa.
Kanibalizmem się nie przejmuję... to co mam wystarcza mi spokojnie, nawet mam często nadwyżki.