PDA

Zobacz pełną wersję : świerszcze padają

GREJFRUT
13-05-2013, 16:37
Może wiecie dlaczego mi padają świerszcze dostają drgawek i padają codziennie po około 3 sztuki!Niewiem co im jest!Wogule niemam pomysłu żadnych robaków u nich niema!Pozywienie to ważywa (starannie płukane i nie od dzisiaj je dostają a przedtem było ok!(hoduje je od pół roku jak nie więcej i bylo zawsze ok)pokarm to też płatki dla rybek dawałem je zawsze!Wode mają !Niewiem co jest grane temperatura od 27-30C

Jaca
14-05-2013, 01:14
Jest pewna różnica - obecnie dostają warzywa świerze, uprawiane pod folią, intensywnie nawożone i kto raczy wiedzieć czym tam jeszcze pryskane.

GREJFRUT
14-05-2013, 04:26
W sumie też racja ale to co ja mam im dawać!mlecz i różne zielsko?I suchy "prowiant" do tego?Ale jest też jedna zagadka w akwarium obok mam młode świerszcze takie po około 1cm/1,5cm i one nie padaja!Ale spróbuje wstrzymać sałate w ich djecie może pomoże ona mi na najbardzijesz nafaszerowaną wygląda!!!

wrbirds
14-05-2013, 05:12
Czolem
Nie dawaj salaty jako pokarm!!!!!!!
Po pierwsze wbrew pozorom z odzywczego punktu widzenia jest NIC niewarta, a po 2 salata zawsze kumuluje najwiecej wszelkiego swinstwa!!!!!!!!!
Postaraj sie karmic warzywkami tylko z pewnego zrodla i calkowicie wyklucz salate, naprawde nie warto jej stosowac. Najlepiej sam zahoduj sobie warzywka w doniczkach :-)
Pozdrowionka

Predator
14-05-2013, 07:57
Mi też tak bez niczego padały i sobie dałem spokój :P Nie chciałem co dwa tygodnie kupywać kolejnej paczki za 15 złotych...

GREJFRUT
14-05-2013, 13:35
Nie no wiesz mi padają w jedym pojemniku jeszcze mam 3 inne:] Dzisiaj byłem na łące i przywiozłem troche trawy, mniszka lekarskiego, babki jak narazie wcinają!Mysle że to naprawde od tej sałaty już wcześniej mi podpadła jej jaskrawo zielona barwa!!!Pozdrawiam i dzięki za odp

bT_PrzemO
14-05-2013, 15:37
ja kupilem packze siwerszczy ok 3 tyg temu ... zaden mi nie padl ... do jedzenia daje chleb + platki + bukla tarta i co 2 dni jabuszko .... problem moze byc iz masz za male pomieszczenie ... 15 swierszczy trzymam w 47 litrowym akwarium ... duze jest .... mam tam wytloczki .. i pojemnik z torfem ktory zwilzam .. swierszcze skladaja jajeczka co jakis czas ....

PROBLEM MOZE BYC Z POMIESZCZENIEM ..MUSI BYC DUZE ... //PRzemeK

CRIMSON
17-05-2013, 00:57
Zadnych warzyw tylko jabłka i pokarm dla rybek.
Przestałem dawać warzywa ,przestały zdychać.

42d3e78f26a4b20d412==