Zobacz pełną wersję : Laik - hodowla swierszczy
Stwiedzilem ze bardziej bedzie mi sie oplacac rozmnazac swierszcze - mam maly fauna box (1,5 litra bo to tylko dla gekona jednego), to dziadostwo od jajek, torf bede mial i teraz mi powiedzcie co robic.
Codziennie kawalek jablka. Spryskiwac, temperatura 22* - kiedy powinny byc mlode?
1,5l? Za małe nawet dla jednego gekona.
W takiej temp. na wylęg mozesz czekac nawet miesiąc i będą bardzo wolno rosły. Koniecznie je podgrzej. Samo jabłko nie wystarczy do karmienia.
To jakie wymiary musza byc?
zalezy tez od kryjowek. Wy czms takim bys mial kilka sztuk doroslych osobnikow, ktore gekon by zjadł w jeden dizen i koniec. Sprobuj jakies pudło lub akwarium np. 40x25x25cm wzwyż.
Nie ma szans bo ja powiedzialem rodzica ze to bedzie do trzymania bo w tym z zoologicznego nie wygodnie, rodzice nie chca rozmnazac a jakby byl taki duzy to by sie skapneli
Zreszta moze sie rozmnoza :)
Sluchaj moj drogi. Ja mam terra 40 x 20 x 23, podloze, "kartonik od jajek", kawalek galazki, miske z zarciem. Sciolka musi byc wilgotna, bo inaczej jajka nie pzrezyja. Karm swierszcze pomidorkiem, kapusta pekinka, jablkiem, one zra wszystko :D Jajka beda dojrzewac przez ok 3 tyg (im wyzsza temp. tym szybciej) ja mam 22-25 stopni. Jak duze juz mi zlozyly pelno jajek, i zaczely umierac ze starosci to je wywalilem, teraz mam juz 120 mlodych (a to dopiero poczatek wylegu) a to wszystko powstalo z 20 doroslych swierszczy. Twoj faunabox JEST ZA MALY!!!!!!!!! POzdrawiam.
A i moje terra na swierszcze ma ok 25 litrow...
Dorosle swierszcze jedza i kopuluja nic innego. Pozatym OKROPNIE glosno graja.... zastanow sie. W tym malym faunaboxie nie ma sensu... zobaczysz... pozatym male pouciekaja pzrez otwory. Ja np sam zrobilem przykrywke z bardzo cienkiej siatki metalowej