Zobacz pełną wersję : Tylna sciana
Czesc mam pytanie czy moge zrobic tylna sciane dla lamparta w ten sposób.Np wypalic w styropianie jakies kształty opalarka do drewna a potem pomalowac to rozwodnina zaprawa fugowa albo gipsem. A moze macie jakies inne ciekawe pomysły. Dzieki z góry.
Tak można. Co do zaprawy fugowej to nie wiem (nie stosowalem) gips będzie dobry. Najlepszy moim zdaniem do takich prac jest zaprawa klejaca Atlas plus.
mom zdaniem jak pomalujez styropian rozwodnionym gipsem badz zaprawa fugowa to gdy wyschnie caklkowicie popeka i odpadnie poniewaz po opaleniu styropian robi sie twardy i cieko do tego cos przykleic... najlepiej opalony styropiam troszke pocharatac ( ;) ) i na to dacwarstwe okolo 0,5 cm gipsu ... w dodatku taka warstwa bedzie chronila styropian przed scieplem bo chyab dobrze wszytcy wiedza ze jesli styropian sie podgrzewa to wydziela toksyczne substance (gazy:/) od ktorych naz lamaprt moze pasc:/.
blackjack
05-04-2014, 11:23
Ja ci jeszcze moge polecic oprócz strzepienia styropianu, powbijanie w niego setki małych gwoździ(ja tak zrobiłem, w godzine z tatą 400 gwoździ wbilismy, no wsadzilismy bo to wbijanie nie było :)), i wtedy masz pewność że atlas się będzie trzymał jak złoto. Dodatkowo newralgiczne miejsca możesz umocnić taką siatką montażową - są ogólnodostępne. Wtedy to już będzie niezniszczalne - sam wypróbowałem, bo robiłem ścianke dla agamy brodatej. Jeszcze jedna rada: wychodzi bardzo fajna fakturka jak atlas nakładasz pędzlem(ja używałem różnych pędzli - różna fakturka). Jak chcesz to daj maila, wysle ci etapy jak sam robiłem taką ścianke(robiłem 2 tygodnie i wyszło całkiem całkiem :)).
Bede wdzieczny za wysłanie tych zdjec. Masz tu maila na ktorego mozesz słac hazuya@op.pl Jeszcze raz dzieki.
blackjack
05-04-2014, 15:14
lol koli, lol :) yari wysłałem maila, ale nie wiem czy dojdzie, bo z jakies 3 mega miał...
Mogę i ja o takie "cudo" prosić?
cumulus-site@wp.pl
ja tez bym prosil gliwa14@wp.pl
Theraphos
05-06-2014, 06:15
blackjack ja tez chce:]
glupik@tlen.pl