Zobacz pełną wersję : czy moge trzymać je razem??
mocnyfull00
27-03-2014, 08:09
Mam mały problem kupiłem sobie mloda samiczke lamparta, mam jeszcze jednego ale płci nie znam jest od niej o wiele wiekszy i w zwiazku z tym mam pytanie czy moge je razem trzymac i czy nie beda sie atakowac. Z góry dzięki mocnyfull00
Skoro jeden z gekonów jest na 100% samicą to możesz je połączyć, tylko mniejszy może czuć sie zestresowany obecnością wspólplemieńca, jeżeli różnica w ich wielkości jest bardzo duża to nie łączyłbym ich na twoim miejscu (za duży stres dla mniejszego)
moim zdaniem mozesz je polaczyc tylko przy karmieniu zwracaj uwage zeby ten mniejszy dostawal swoja porcje pokarmu
a czy moge trzymac 2 geki (10cm) w jednym terra jesli nie znam plci zadnego?? a jesli okaza sie dwa samce to po jakim czasie bede musial je rozdzielic, aby sie na wzajem nie atakowaly:> i czy jesli okaze sie ze to samiec i samica, to czy bede mogl trzymac w 1 terra taka parke, bo slyszalem ze samiec moze zameczyc samice. co o tym myslicie:>??
Można trzymać młode razem, a gdy okaze sie ze są 2 samce to rozdziel. Może być parka trzymana razem, ale lepiej dokupić wtedy jeszcze jedną samiczke bo samiec może zajechac jedną.
no wlasnie... a jak mam za male terra na 2 samice i samca to czy moge miec samice i samca?? nic sie nie stanie??