Zobacz pełną wersję : pytanie
ile dni trwa okres godowy, bo martwie sie o mojego nowego samczyka dostalem go niezbyt dobrze odrzywionego(no przynajmniej o polowe chudszy od samiczki) i odrazu kopuluja i jak na razie nie chce jesc,boje sie zeby sie nie zaglodzil.prosze o pomoc
raczej nie robi choc nie jestem do konca przekonany bo moga to byc tylko odchody samiczki, no ale wszystkie ktore sprzatam sa raczej prawidlowe
szajkers
20-03-2014, 13:03
a na jakim podłoży go trzymasz??
może mieć robale, jak ma dobry apetyt a nie rosnie wrecz chudnie to moze byc oznaka dużego zarobaczenia [do weta kupy zbadać]
moze przechodzic głodówkę często sobie aplikują, rozne to bywa, ja bym sie zaczal amrtwic jakby nie jadł z 2 tygodnie to moglbym sie zastanawiac czy cos jest nie tak, jak to nowy gekon w hoodwli sprawdz moze pokarm mu nie odpowiada np czasem gekony nie chcą wcinać czarnych świerszczy [trudne do "zgryzienia" :]] posyp wapnem i zobacz czy go nie łyknie
mowisz ze rusza sie żwawo to znaczy ze jest w dobrej kondycji wiec dobrze:)
nie oddzielaj go, nie stresuj, oddzielenie nic tutaj nie pomoże
a na jakim podłożu trzymasz? chyba nie jakiś piasek... chociaz jak nie wcinaja to moze byc ale czasem sie zdarza ze jedza i mogą sie typ zapychać
jesc to nie je takze robakow nie ma, trzymam na piachu ale na 99% nie je go zobaczymy jak sie potoczy dalej, a swierszcze posypuje vibovitem takze sa raczej biale, pic pije bo ostatnio jak sie dosadzil to cala miske wydoil:)no zobaczymy juz minal tydzien odkad nie je:(czy to mozliwe ze to przez okres godowy?
mowiac szczerze to nie wiem jednakze, moj samiec, dorosly wypasiony nie je duzo, raz na kilka tygodni coś wrąbie... jak twoj gekon jest w dobrej kondycji to sie nie martw, chyba tego vibovitu nie podajesz za kazdym karmieniem ja bym nie polecał dawać witamin dla ludzi, ja amm jakies tetra repto life kupione z 5 lat temu i do dzisiaj służy a gekony zdrowe