Zobacz pełną wersję : Dokładne informacje dotyczace oswajania
Witam
Mam mlodego gekon i chcial bym sie dowiedziec jak oswajac...na stronach jest o tym bardzo malo i moze podzielilibyscie sie zemna swoimi doswiadczeniami trzn jak oswajac.
Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
Michał
Cześć !!!
Najlepiej siedz duzo przed terrarium i przyglądaj sie swojemu gekonowi i wkońcu włuż ręke do terra i sprawdź czy gekon się Ciebie boi jeżeli tak to siedz jeszcze przed terariumem a ja sie Ciebie nie zlęknie to już pomału sie oswaja potem bedzie Ci sam wchodził na ręke :)
ja to robiłem tak: na początku dałem mu 1 miesiąc spokoju, potem kilka tygodni siedzenia przy terra następnie włożyłem rękę do terrarium a jeden z geków podszedł polizał, następnym razem wkładając rękę wszedł na nią tak więc jeden zaczął wchodzić mi na rękę po ok. 3-4 miechach, natomiast drugi dopiero po 7 miesiącach wszedł sam z własnej woli na rękę :)
Bardzo dziekuje za wszystkie wzkazówki i serdecznie pozdrawiam :P
Michał Solarz
Nie powiedział bym że jest tego mało na stronkach, na www.gekon.lamparci.prv.pl jest wszystko co potrzebne, ja oswajałem swoje geki według wskazówek z tej strony i wchodzą mi na ręke po około 2 miesiącach.