Zobacz pełną wersję : Źle przechodzi wylinki
Moja samica niestety ostatnio zle przechodzi wylinki.Tzn zostają jej duże płaty na łapach.Oczywiście potem ją mocze w faunaboxie w temp. 30 stopni i ściagam pensetą, ale jestem tych troche zaniepokojony.Gdy widze że samica przechodzi wylinke podwyzszam znacznie wilgotnośc w terrarium ale to nic nie pomaga.Samiec przechodzi wylinke elegancko.Podaje im sepie i regularnie karmie.Pozdrawiam
Podawaj więcej witamin. Napisz czym je karmisz.
Sama sepia nie wystarczy. Muszisz podawac kompletne wit dla gadow jak JBL czy Sera. Mozesz podawac rownierz bardziej zroznicowany pokarm jak karaczany, sporadycznie maczniaki i jezeli sobie poradzi to noworadki mysie.
karmie tylko swierszczami,mączniaków nie podaje,z oseskiem sobie nie poradzi.A jakie witaminy?? bo w sumie ta samica pije wode z pensety nawet,więc z podawaniem witamin nie będzie problemu.A karaczanów nie daje bo nie mam skąd chyba że znacie jakiś hodowców karaczanów z 3-miasta
jeśli chodzi o witaminy to Reptimineral C firmy Sera albo TerraVit firmy JBL są jeszcze takie wit. jak Nekton MSA(czy jakoś tak, można je dostać w sklepie www.gekon.lublin.pl bodajże). Tak więc do wyboru do koloru.